Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

SSL-stjärnan kan missa hela slutspelet

ANNONS

Täby rullar på som tåget i SSL dam samtidigt som en av lagets största stjärnor kämpar på mot klockan för att bli spelklar.

Efter förra säsongens debacle med missat slutspel har Täby revanscherat sig ordentligt och stockholmarna har redan säkrat femte platsen och en slutspelsplats för ett par veckor sedan. Så helgens match mellan Endre och Täby kommer vara utan någon som helst betydelse för de båda lagen som kommer att sluta femma och sexa. 

Täby kommer gå in till slutspelet som ett av de formstarkaste lagen då de har vunnit sju av de senaste åtta matcherna och man har bland annat vunnit över Pixbo, som bara förlorat två matcher under hela säsongen. Plumpen i protokollet kom mot Falun för fyra omgångar sedan, en vinst som säkrade Faluns fjärde plats. 

Men i den matchen stördes Täbys uppladdning ganska rejält då storstjärnan Ranja Varli fick kasta in handduken på uppvärmningen och stockholmarna fick möblera om i laguppställningen med kort varsel. Inför matchen efter pratade Innebandymagazinet med Täbys lagkapten Lisa Carlsson som sa följande om statusen på Varli:

– Oklar status just nu. Hon har en inflammation i foten så den måste få lägga sig. Inför matchen senast försökte hon på uppvärmningen men hon var för smärtpåverkad för att kunna spela. Men förhoppningsvis är hon tillbaka i spel igen ikväll.     

 

Men det blev inget spel i den matchen heller eller de två efterföljande efter det. Varli har missat de fyra senaste matcherna och hon har inte spelat sedan den 18 februari. Nu rapporterar Expressen att Varli kan ha spelat klart för säsongen. Täbyforwarden som ligger trea i den interna poängligan på 32 poäng har gjort en magnetröntgen av foten i förra veckan. Hon har inte fått svaret från röntgen än men läkarna misstänker att det rör sig om en stressfaktur. 

– Är det stressfraktur säger de att läktiden är mellan tre och sex veckor så jag hoppas på att spela slutspel men vågar egentligen inte hoppas för mycket. Vi får se vad MR säger och vad ortopeden säger om skadan. Det går långsamt framåt, säger Varli till tidningen. 

Om det skulle vara en stressfraktur och man tittar tre veckor framåt i tiden från idag så skulle det innebära att Varli kommer missa sista grundseriematchen samt hela kvartsfinalserien. Kvartsfinalserien inleds 23-24 mars och slutar helgen 1-2 april. 

ANNONS

  

 

   

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Du kanske även vill läsa:
Tippar: Så slutar herrarnas kvartsfinaler
Tippar: Så slutar herrarnas kvartsfinaler
Spelschema: Så spelas herrarnas SM-slutspel
Spelschema: Så spelas herrarnas SM-slutspel
Den här artikeln handlar om: