Foton: Tero Hedin Väisänen
SM-slutspel
Tippar: Så slutar herrarnas kvartsfinaler
ANNONS

"Ska någon av kvartsfinalserierna gå till sju matcher så är det nog den här"

Falun-Mullsjö, 4-0 i matcher
Falun har nog inte så mycket emot om detta skulle gå till fem matcher och att de får intäkter från en extra hemmamatch. Men då ska de förlora en match, och det är svårt för dem att ”lyckas” med. Känslan är att alla, inklusive Mullsjö, vet hur det här kommer sluta. För några år sedan var det lite annorlunda, då hade västgötarna en annan tyngd i sitt lag. Nu har man visserligen fått ihop det väldigt bra utifrån förutsättningarna den här säsongen men jag tror inte ens att högstanivån räcker för att vinna två matcher. Möjligen en. Men det troliga är att Falun går rent.

Storvreta-Linköping, 4-2 i matcher
Det är inte lätt att göra mål på Storvreta, men min känsla är att de här mål- och chansfattiga matcherna som det numera oftast blir när Uppsalalaget spelar passar Linköping. Är det något som jag tycker att östgötarna har kännetecknats av i många år så är det tålamod med boll. En liten försmak på det fick vi nyligen när Linköping vann mot Storvreta med 7-4 på hemmaplan 4 mars. Sett över sju matcher har Storvreta helt enkelt mer kvalité, vilket blir avgörande, men Linköping kommer att sälja sig dyrt. Albin Sjögren och Filip Eriksson kommer glänsa mest.

Växjö-Helsingborg, 4-1 i matcher
Att Växjö valde Helsingborg var helt väntat med tanke på att de har haft relativt lätt mot skåningarna den här säsongen, med vinsterna 8-1 och 6-1. Den senaste var alltså så sent som för två dagar sedan, kaxigt att direkt efter matchen mot Helsingborg också välja dem som kvartsfinalsmotstånd. Helsingborg är riktigt bra när de är som bäst, därför kommer de att ta någon match i den här serien, men prestationerna varierar ordentligt. Jag tycker att Växjö har sett riktigt fina ut på sistone, formen verkar vara god där.

Kalmarsund-Pixbo Wallenstam, 4-2 i matcher
Det finns anledning att ifrågasätta Kalmarsunds form inför det här slutspelet. Dels på grund av storförlusten i sista omgången (11-2) mot Jönköping, men också sett till övriga resultat och spelet på senare tid. Fullt harmoniskt känns det inte. Pixbo tror jag går in med en ganska skön känsla utan större press, och att de känner att de är på gång. Ska någon av kvartsfinalserierna gå till sju matcher så är det nog den här, men jag tror att favoriten Kalmarsund reder ut det lite tidigare än så.

ANNONS

TV: Magnus Fredriksson efter SSL-dramat: "Hur har det här gått till?"

Ger sin syn på nedflyttningskampen och slutspelsvalen: "Laget med störst frågetecken – har de lurat oss?"

Du kanske även vill läsa:
SSL-stjärnan kan missa hela slutspelet
SSL-stjärnan kan missa hela slutspelet
Spelschema: Så spelas herrarnas SM-slutspel
Spelschema: Så spelas herrarnas SM-slutspel
Den här artikeln handlar om: