Jönköpings IK vann mot FBC Kalmarsund

Målfest när Jönköping krossade Kalmarsund i Jönköpings Idrottshus

Jönköping hade inga problem med Kalmarsund i Superligan herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 11-2 (3-1, 3-0, 5-1).

Jönköping var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-1.

I andra perioden var Jönköping starkast och gick från 3-1 till 6-1 genom mål av Noah Johansson, Joel Nyström och Simon Hult. Det sista målet kom med nio sekunder kvar av perioden. Jönköping var långt ifrån nöjt där.

Jönköping tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.18 genom Max Lindström, och gick upp till 8-1 innan Kalmarsund svarade.

Slutresultatet blev 11-2 i Jönköpings favör.

Noterbart är att Jönköpings Melker Hemmingberg stod för två mål och två assists och Emil Jacobsson hade tre assists.

Jönköping har två segrar och tre förluster och 30–32 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kalmarsund har tre vinster och två förluster och 34–33 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången betyder att Jönköping slutar på tionde plats i tabellen, och Kalmarsund på fjärde plats. Kalmarsund är klart för slutspel.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Storvreta vann och avgjorde matchserien Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK