Foto: Christoffer Sturesson
#ibsilly

Allsvensk poängmaskin jagas av SSL-klubb

ANNONS

Karlstad kan tappa sin poängmaskin till nästa säsong trots att han har kontrakt.

Karlstads förstakedja har dominerat i Allsvenskan Södra under säsongen och framförallt när det kommer till poängproduktion. Anton Vestlund leder seriens poängliga på 64 poäng, sex poäng före kedjekompisen Johan Palmqvist, som ligger tvåa i poängligan och 25 poäng före femman Simon Sjögren. Totalt har kedjan gjort 161 poäng tillsammans under säsongen. 

Med den fruktade kedjan i toppform har Karlstad rönt stora framgångar och inför helgens sista omgång ligger laget på en andra plats i tabellen tre poäng bakom Warberg. Karlstad har chansen att vinna serien men då måste Warberg ta noll poäng och Karlstad tre samt ta in 21 mål på Warberg. En uppgift som borde vara övermäktigt även för Karlstads superkedja.

Karlstad är redan klara för SSL-kval men oavsett hur det går i kvalet kan Palmqvist spela i SSL till hösten trots att han har kontrakt med Karlstad även kommande säsong. Det är Värmlands Folkblad som avslöjar att flera SSL-lag är ute efter hans tjänster kommande säsong. Men Palmqvist har inte sagt upp sitt optionsår i tid på sitt 1+1 kontrakt han skrev på förra säsongen så han måste köpas ut från sitt kontrakt i så fall. Något som SSL-åttan Linköping ska vara intresserade av att göra enligt tidningen.   

– Jag har kontrakt med Karlstad och är inställd på det. Men såklart, någon gång i framtiden hade det varit kul att spela SSL. Även spel utomlands hade varit kul att testa på någon gång, säger Palmqvist till VF. 

22-åringen har haft en riktigt bra utveckling under säsongen och han har krossat sitt personliga poängrekord med en fördubbling nästan. Förra säsongen gjorde han 25 poäng och i år har han öst in hela 58 poäng fördelat på 41 mål och 17 assist. Med 41 mål så leder han skytteligan överlägset i serien hela 14 mål före tvåan Anton Vestlund.

Hur intressant det skulle vara med en flytt till Linköping är inget som Palmqvist kommenterar men Karlstad har ju chansen att gå upp till SSL själva och det är något som står högt upp på Palmqvist önskelista. 

– Ja, precis. Det hade ju varit det allra bästa.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: