Foto: Per Wiklund
Landet runt

Slås samman med SSL-klubb: "Gynnar alla parter"

ANNONS

Ledberg Innebandy kommer framöver att ingå i Linköping IBK.

Linköping och Ledberg förenas – det meddelar de båda klubbarna i ett pressmeddelande. Ledberg, vars representationslag spelar i Herr1an, kommer ingå i Linköpings organisation men spela kvar i sina grönvita tröjor.

– Vi ser denna lösning som bra för regionen och att vi nu ger alla unga spelare ännu bättre möjligheter att utöva sin idrott. Vi i Linköping Innebandy vill vara en klubb som tar ett stort ansvar speciellt nu efter pandemin när innebandyn tappat många spelare, säger Linköpings ordförande Anders Lindström.

“Där vi ser behov av en förändring"

Ledberg har 200 medlemmar och elva lag som Linköping nu alltså kommer ta emot med målet att ge alla innebandyspelare från staden bäst förutsättningar oavsett om det rör sig om elit, bredd eller ungdom.

– Det finns en bra energin i Ledberg som nu kan leva vidare och vi är fullt medvetna om att det inte är lätt att driva en innebandyförening med allt vad det innebär av domartillsättningar, halltider, ledarutbildningar m.m. Men med vår befintliga organisation i ryggen så ser vi nu till att ta in Ledberg i vår verksamhet vilket gynnar alla parter, fortsätter Lindström.

Fredrik Hemmingberg, sportchef i Ledberg:

– Vi gör detta tillsammans för att Linköping som innebandystad ska fortsätta att utvecklas men givetvis handlar det också om att göra det som är bäst för Ledberg som förening. För ungdomsspelare och ledare i Ledberg blir det ingen skillnad utan man fortsätter spela i Ledbergströjan och vi kommer även fortsättningsvis vara det lag man börjar spela innebandy i om man bor i Malmslätt.

–  Men där vi ser behoven av en förändring är dels inom de administrativa delarna där Linköping Innebandys stora organisation och kansli ger oss bättre förutsättningar. Dessutom ser vi ett behov av detta samarbete när våra spelare närmar sig junioråldern där vi idag har ett stort glapp mellan vårt äldsta ungdomslag och seniorlag.

“Ska fortsätta vara ett av Sveriges bästa herrlag”

Linköping Innebandy har också ett mål att stärka sin sportsliga position i regionen samt i innebandy-Sverige.

– Våra sportsliga mål blir framöver ännu högre satta där vi givetvis ska fortsätta vara ett av Sveriges bästa herrlag och slåss om SM-guldet men dessutom etablera oss med ett lag i herrallsvenskan utöver vårt befintliga division 1 lag, säger Linköpings sportchef Johan Fredriksson.

I pressmeddelandet skriver man också:

”Dessa högt satta mål skall uppnås med hjälp av en plantskola av duktiga ungdoms och juniorspelare som tar sig genom en gemensam utvecklingstrappa från P16/JAS-åldern där nu också Ledberg ingår. Målet med satsningen är dessutom att kontinuerligt vara med och slåss om SM-medaljer på junior och ungdomssidan.”


TV: Här slår Sam Madani nytt poängrekord i Allsvenskan

Bele Barkarby-forwarden blev historisk när han gjorde sin 88:e poäng under samma allsvenska säsong.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: