Runsten förlorade mot IBF Borlänge
Montage
Matchrapport

Islossning i tredje – IBF Borlänge vann klart mot Runsten

ANNONS

Hemmalaget Runsten hängde med i matchen mot IBF Borlänge in i tredje perioden. Men där fick IBF Borlänge rejäl utdelning. Till slut blev det hela 2-7 (0-1, 1-1, 1-5) i matchen i division 1 västra Svealand herr.

– Är väldigt förvånad över vår insats. Vi kom inte alls upp i normal nivå. Jag vet inte om vi var tagen av stundens allvar eller vad det var? Sen slarva vi och bjöd på för mycket i tredje perioden. Sen hade vi några fina lägen som vi inte gjorde mål på också. Nu lär vi vinna resten och hoppas på lite tur för att det ska gå vägen. Det är inte över förrän det är över ... Vi måste våga tro och jobba hårt, kommenterade Runstens tränare Johan Haglund.

IBF Borlänges tränare Pelle Pettersson om matchen:

– Det är en ganska avslagen tillställning matchen igenom förutom en bit in i tredje perioden då vi höjer oss. Runsten vill dra ner på tempot och kontra, vilket de är skickliga på ska tilläggas. Vi vinner rättvist och vi gjorde sju mål framåt. Det tar vi med oss framöver.

Segern var IBF Borlänges sjätte på de senaste sju matcherna.

IBF Borlänge tog ledningen efter 4.22, genom Jonathan Sundberg framspelad av Rickard Jadewall. Efter 10.44 i andra perioden gjorde IBF Borlänge 0-2 genom Markus Nalen.

Med 3.58 kvar att spela av perioden kunde Alex Schröder göra 1-2 för Runsten. IBF Borlänge vann också tredje perioden 1-5 och matchen slutade 2-7.

IBF Borlänges Markus Nalen stod för tre poäng, varav två mål.

Med tre omgångar kvar är Runsten på tionde plats i tabellen, och IBF Borlänge är på andra plats. Så sent som den 10 februari låg IBF Borlänge på sjätte plats i tabellen.

Nästa motstånd för Runsten är Björklinge. Lagen möts lördag 24 februari 13.00 i IFU Arena Gibon. IBF Borlänge tar sig an Rasbo hemma söndag 25 februari 15.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen

Den här artikeln handlar om: