Karlstads IBF Ungdom förlorade mot Runsten

Runsten fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar

Det går fortsatt bra för Runsten i division 1 västra Svealand herr. På söndagen mötte laget Karlstads IBF Ungdom i Colorama Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Karlstads IBF Ungdom blev 8-3 (2-2, 4-1, 2-0).

– Vi är verkligen seriens formstarkaste lag. Tre nya poäng. En stabil vinst där vi spelar klokt. Som laget sa, det är inte snyggt men det är vinst. Viktigt att vi fortsätter och är ödmjuka nu. Hårt jobb har tagit oss hit, kommenterade Runstens tränare Johan Haglund.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

Runsten tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.06 genom Jesper Persson, och gick upp till 2-4 innan Karlstads IBF Ungdom svarade.

Innan perioden var över hade Runsten ryckt åt sig ledningen med 3-6.

Runsten fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-3. Målen i sista perioden gjordes av Robin Mattsson och Love Ericsson.

Noterbart är att Robin Mattsson gjorde tre mål för Runsten och två assist, Love Ericsson stod för två mål och tre assist och Jesper Persson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Med fyra omgångar kvar är Karlstads IBF Ungdom sist i serien, medan Runsten är på fjärde plats.

I nästa match, lördag 18 februari, har Karlstads IBF Ungdom IBF Borlänge borta i Maserhallen 14.00, medan Runsten spelar hemma mot Hagfors 16.00.

Matchrapporter: Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge Islossning i tredje – IBF Borlänge vann klart mot Runsten Anton Mellquist matchvinnare när Runsten besegrade Rasbo