IBK Luleå vann mot Klockarbergets BK
Montage
Matchrapport

Fortsatt tungt för formsvagt Klockarbergets BK – förlust mot IBK Luleå

ANNONS

Det räcker inte hela vägen till seger för Klockarbergets BK. Det står klart efter 4-6 (2-3, 2-2, 0-1) borta mot IBK Luleå. Det var Klockarbergets BK:s åttonde match i rad utan seger i Allsvenskan norra/östra dam.

– Ett bottenmöte och en chans att ta hem tre poäng, men så blev det inte. Matchen är jämn och står och väger största delen av matchen. Tyvärr släpper vi några billiga mål och det håller inte då vi verkligen får kämpa för våra mål, kommenterade Klockarbergets BK:s tränare Stefan Hällberg efter matchen.

IBK Luleås tränare Roger Ehlin tyckte till om matchen:

– En match fylld med spänning eftersom att den var viktig för båda lagen. Vi var det spelförande laget matchen igenom och vann även skotten stort. De kontrade bra och ställningen var jämn ända in i mål. Denna gång vann vi rättvist men knappt, en skön seger.

IBK Luleå var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

IBK Luleå inledde andra perioden med att göra 4-2 genom Caroline Nordqvist, innan Klockarbergets BK svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Selina Stolt för framspelad av Maja Medelberg efter 6.44.

I slutminuterna var det dock IBK Luleå som tog greppet. Hanna Aho Heikkilä gjorde 5-4 efter 17.07, på pass av Annie Ehlin. Laget punkterade matchen med ett 6-4-mål med 16 sekunder kvar att spela i tredje perioden genom Tilde Bedinger på pass av Moa Edunger. Det fastställde slutresultatet till 6-4.

Noterbart är att Maja Medelberg gjorde två mål för Klockarbergets BK och två assist. Dessutom att IBK Luleås Moa Edunger gjorde ett mål och totalt tre poäng.

IBK Luleå har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Klockarbergets BK har fem förluster.

För IBK Luleå gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Klockarbergets BK är på åttonde och sista plats.

Nästa motstånd för IBK Luleå är Gamla Stan. Lagen möts lördag 11 februari 14.00 i Balderhallen. Klockarbergets BK tar sig an Sundsvalls IBF hemma fredag 10 februari 19.00.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå Målfest för Örnsköldsvik IBF hemma mot IBK Luleå Gamla Stan utklassade IBK Luleå på bortaplan

Den här artikeln handlar om: