Lund Elit förlorade mot Nacka Wallenstam
Montage
Matchrapport

Nacka Wallenstam starkast i straffläggningen – vann borta mot Lund Elit

ANNONS

Det var jämnt hela vägen när Lund Elit mötte Nacka Wallenstam hemma i Superligan SSL dam. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Bortalaget var kyligare i avsluten och vann med 6-5 (2-0, 2-1, 1-4, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Erica Klevbo för.

– Matchen börjar där vi får en hel del fina kontringar men gör inget bra av dem. Så till sist får nacka till några skott som sitter då vi inte är med till 100%. Andra perioden vaknar vi lite mer men kan inte få in den och nacka stoppar oss effektivt många gånger. I tredje perioden börjar vi spela mer desperat och skapt enorma chanser och sätter ditt dem. När några minuter återstår får vi kallduschen att dem gör 5-3. Sen plockar vi målvakten och gör i 6-5 två mål. Det sista när en minut återstår. Sen får vi en jättechans när några sekunder återstår men skjuter på målvakten. Till slut blir det straffar där nacka gör mål och vi missar första straffen, kommenterade Lund Elits tränare Jörgen Hammer efter matchen.

Nacka Wallenstams assisterande tränare Gustav Hellgren tyckte till om matchen:

– Återigen spelar vi en otroligt bra förstaperiod och har välförtjänt ledning med 2-0. Vi är sämre i andra där vi sätter viktiga 0-3 och 1-4 i lite sämre perioder i vårt eget spel. Tredje perioden blir lite avvaktande från oss men med bra lägen. Tyvärr förvaltar vi inte dem och de gör 4-5 och 5-5 i spel sex mot fem. Otroligt skönt att se Erica Klevbo sätta sin straff samtidigt som Stephanie i kassen räddar. Vi ville ha tre poäng men vi tar två poäng med oss på bussen och siktar på än mer framåt.

I början av matchen var Nacka Wallenstam starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Erica Klevbo i slutet av perioden. Nacka Wallenstam hade övertaget i andra perioden. Laget gick upp till 0-3 innan Lund Elit reducerade.

Därefter kontrollerade dock Nacka Wallenstam spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 1-4. I tredje perioden var det i stället Lund Elit som hade övertaget. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I straffläggningen var det Nacka Wallenstam som avgjorde till 5-6. Den avgörande straffen stod Erica Klevbo för.

Noterbart är att Erica Klevbo gjorde tre mål för Nacka Wallenstam. Dessutom att Lund Elits Anna Nilsson gjorde ett mål och totalt tre poäng och Emelie Rosenqvist stod för tre poäng, varav två mål.

Lund Elit har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Nacka Wallenstam har två vinster och tre förluster. Det här var Lund Elits sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Nacka Wallenstams fjärde uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Lund Elit nu ligger på nionde plats. Nacka Wallenstam är på 13:e plats.

I nästa match, lördag 11 februari 16.00, har Lund Elit Kalmarsund hemma i Lerbäckshallen, medan Nacka Wallenstam spelar hemma mot IBF Falun.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Pixbo Wallenstam fick en drömstart – vann mot IBK Lund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling

Den här artikeln handlar om: