IBF Västerås vann mot IFK Arboga IBK

Målfest när IBF Västerås krossade Arboga i Mälarenergi Arena (Västerås)

IBF Västerås hade inga problem med Arboga i division 1 Mellersta herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 12-2 (6-1, 4-0, 2-1). En skön revansch från senast lagen möttes, då Arboga vann med 6-5.

– Alltid svårt att spela mot lag som inte vill spela. Men idag visar vi att vi är nivåer bättre och får bra träff i spelet med boll, kommenterade IBF Västerås tränare Jonathan Eriksson.

IBF Västerås hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.46 genom Jacob Phalm, och gick upp till 2-0 innan Arboga svarade.

Innan perioden var över hade IBF Västerås ryckt åt sig ledningen med 6-1. I andra perioden var IBF Västerås starkast och gick från 7-1 till 10-1 genom mål av William Schlugi, Simon Wesslund och Gustav Ferngren. Det var bara början för IBF Västerås. IBF Västerås hade övertaget även i tredje perioden. Laget gick upp till 11-1 innan Arboga reducerade.

Därefter kontrollerade dock IBF Västerås spelet och matchen slutade hela 12-2.

Noterbart är att IBF Västerås Felix Enberg stod för ett mål och fyra assists, William Sjöqvist gjorde två mål och två målgivande passningar, Gustav Ferngren gjorde tre mål och Isac Lindblad hade tre assists.

IBF Västerås har en seger, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Arboga har fem förluster.

I tabellen innebär det här att IBF Västerås nu ligger på åttonde plats. Arboga är på elfte plats.

Söndag 12 februari möter IBF Västerås Solfjäderstaden borta 17.00 och Arboga möter Nykvarn IF borta 14.00.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Fem raka segrar för IBF Västerås – efter 5-4 mot Finspång IBF Västerås utklassade Ledberg på bortaplan