Runsten vann mot Dotteviks IF

Tuff match slutade med seger för Runsten mot Dottevik

Det svängde i matchen i division 1 västra Svealand herr mellan Runsten och Dottevik i Gavlehov Arena. Bortalaget Dottevik hade ledningen i början av tredje perioden, med 7-5, men Runsten vände matchen och vann till slut med 10-9.

– Återigen vänder vi mot Dottevik efter underläge. Vi gör en ojämn match där vi slarvar i andra perioden. Men vi lyckas städa upp för oss själva i tredje. Otroligt starkt gjort. Vi känns starka nu, vilket känns skönt inför kommande derby, kommenterade Runstens tränare Johan Haglund.

Segermålet för Runsten stod Vincent Gomez för med bara 59 sekunder kvar av matchen.

Segern var Runstens fjärde på de senaste fem matcherna, och femte hemmasegern i rad.

Första perioden var jämn. Dottevik inledde bäst och tog ledningen genom Robin Andersson efter 6.17, men Runsten kvitterade genom Alex Schröder. Och Runsten hann också ta ledningen, genom Adrian Olsson. Dottevik förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-6 och ställningen efter två perioder var 5-7.

I tredje perioden var det i stället Runsten som hade greppet. Laget vann perioden med 5-2 och matchen med 10-9.

Adrian Olsson gjorde två mål för Runsten och spelade dessutom fram till fyra mål och Vincent Gomez stod för tre mål och två assists. Dotteviks Christoffer Nilsson gjorde två mål och spelade fram till två mål, Robin Andersson gjorde tre mål och ett assist och Elias Norsell gjorde två mål och två assist.

Runsten har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Dottevik har fem förluster. Det här var Runstens andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Dotteviks fjärde uddamålsförlust.

För Runsten gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Dottevik är på nionde plats.

Torsdag 2 februari 19.30 spelar Runsten borta mot Sandvikens AIK. Dottevik möter IBF Borlänge hemma i Arvika Sporthall lördag 28 januari 16.30.

Matchrapporter: Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge Islossning i tredje – IBF Borlänge vann klart mot Runsten Anton Mellquist matchvinnare när Runsten besegrade Rasbo