Highlights

Highlights: Åkersberga-Kalmarsund

Se höjdpunkterna från SSL-mötet mellan Åkersberga och Kalmarsund som slutade 6-5.

Siffrorna blev lite jämnare än hur matchen utspelade sig. Åkersberga var de bättre laget i två perioder och ledde med 5-0 i slutet av andra perioden. Men Kalmarsund gav sig inte och hämtade ikapp till 4-5 innan Åkersberga kunde avgöra.

Det var inget snack om vilka spelare som såg till att Åkersberga tog med sig alla tre poängen i nykomlingsmötet då Hanna Nordstrand och Therese Gustafsson stod för varsitt hattrick.

Trots tre superviktiga poäng för Åkersberga så blev det en väldigt tung dag för stockholmarna då en av deras bästa poängspelare, Tilde Sandlund, skadade sig allvarligt i knät redan i första bytet. Hon blev liggandes på planen i 45 minuter och fick hämtas av ambulans.

– Sällan vinns matcher om man gör en bra period utav tre. Om man googlar "Lag som sitter kvar på bussen" så får man nog upp en lagbild på oss idag. Vi är inte alls med idag och kommer inte alls upp i prestation och den arbetsinsats som behövs i denna ligan, tyckte Kalmarsunds assisterande tränare Ludvig Eriksson, efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i klippet ovan.

Målvakt - Ut20:00 Thea Ekholt

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund