Mölndals IBF förlorade mot Varla IBK

Formstarkt Varla tog ännu en seger

Varla är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Mölndals IBF borta i Aktiviteten på fredagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 2-7 (1-3, 0-2, 1-2) innebär att Varla nu har sju segrar i följd i division 1 västra Götaland herr.

Mölndals IBF:s tränare Mikael Lindqvist:

– Ja det var ingen bra dag. Känslan före var bra. En fin insats mot Pixbo, samt två mycket bra träningsveckor. Men idag startade inte maskinen. Vi körde fast redan i våra uppspel. Man kan inte bjuda ett så pass skickligt lag som Varla på fyra mål. Då blir det svårt att vinna. Vi får göra en analys av detta och visa upp oss på ett bättre sätt i derbyt mot Lindome nästa helg.

Varla stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3.

Mölndals IBF reducerade dock till 1-3 genom David Siitonen efter 14.25. I andra perioden var Varla starkast och gick från 1-3 till 1-5 genom två mål av Viktor Olofsson i slutet av perioden. 4.48 in i tredje perioden slog Andreas Hörberg till framspelad av David Siitonen och reducerade. Men mer än så orkade Mölndals IBF inte med.

15.02 in i perioden nätade Varlas Joakim Strand på pass av Simon Norlin och ökade ledningen.

Efter 15.54 slog Isac Gavik till framspelad av Viktor Olofsson och ökade ledningen för Varla. Det fastställde slutresultatet till 2-7.

Viktor Olofsson gjorde två mål för Varla och spelade dessutom fram till ett mål.

Mölndals IBF har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna.

För Varla gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Mölndals IBF är på sjunde plats.

I nästa omgång har Mölndals IBF Lindome borta i Almåshallen, lördag 28 januari 14.00. Varla spelar borta mot IBK Göteborg tisdag 24 januari 19.30.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Mölndals IBF föll – trots comeback mot GS 86 Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Äntligen seger för Varla mot Pixbo