Thorengruppen förlorade mot Växjö IBK

Seger för Växjö efter avgörande i förlängningen mot Thorengruppen

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Växjö avgöra den jämna matchen borta mot Thorengruppen i Superligan SSL herr. Slutresultatet blev 10-11 (1-4, 1-2, 8-4, 0-1). Samuel Folkesson Algman blev matchhjälte för Växjö med sitt mål blott 50 sekunder in i förlängningen.

– En väldigt speciell match, stolthet över att vi tar oss ikapp och förbi efter 2-8 i början av tredje perioden och en tomhet över att vi inte får med oss mer än en. Poäng från matchen, kommenterade Thorengruppens tränare Johan Lindgren efter matchen.

Växjös tränare Johan Schönbäck om matchen:

– En match med två förlorare. Det som händer i 10 minuter i tredje perioden ska inte få hända. Förhoppningsvis lär vi oss väldigt viktiga grejer och ser till att något liknande aldrig någonsin sker igen. Jag är samtidigt tacksam att vi behöll lugnet och vände hem med två viktiga poäng, men just nu är det svårt att se det positiva.

Segern var Växjös sjätte på de senaste sju matcherna, och femte raka segern på bortaplan.

Växjö hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.46 genom André Andersson innan Thorengruppen kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Växjö och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 1-4. Växjö tog kommandot i andra perioden. Laget gick upp till 1-5 innan Thorengruppen reducerade.

Därefter kontrollerade dock Växjö spelet och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 2-6. Thorengruppen förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 8-4 och ställningen efter tre perioder var 10-10.

I förlängningen tog det 50 sekunder innan Växjö också avgjorde till 10-11. Stor matchhjälte blev Samuel Folkesson Algman.

Måns Höglin gjorde två mål för Thorengruppen och spelade dessutom fram till tre mål och Axel Hjälm gjorde fyra mål. Växjös André Andersson gjorde fyra mål för och Manuel Maurer hade tre assists.

Thorengruppen har fem förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Thorengruppens femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Växjös femte uddamålsseger.

Det här betyder att Thorengruppen är kvar på tionde plats, och Växjö stannar på tredje plats, i tabellen.

I nästa omgång har Thorengruppen Mullsjö borta i Nyhemshallen, söndag 22 januari 17.00. Växjö spelar borta mot Linköping lördag 21 januari 18.00.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö