Solfjäderstadens IBK förlorade mot Nykvarn IF

Nykvarn IF utklassade Solfjäderstaden på bortaplan

Nykvarn IF dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Solfjäderstaden i division 1 Mellersta herr med hela 12-5 (6-0, 4-2, 2-3).

– Återigen en förstaperiod som sabbar matchen och gör att vi får jobba i en rejäl uppförsbacke. Nykvarn är klart bättre än vad tabellen visar och det får vi känna av idag, kommenterade Solfjäderstadens tränare Fredrik Ählström.

Nykvarn IF spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-6 genom två mål av Viktor Hultquist, ett mål av Oliver Mattsson, ett mål av Arwid Mäkinen, ett mål av Hannes Friman och ett mål av Lukas Bemström. Det var bara början för Nykvarn IF. Nykvarn IF hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.05 genom Felix Attlebrant, och gick upp till 0-8 innan Solfjäderstaden kom tillbaka och reducerade till 2-8.

Innan perioden var över hade Nykvarn IF ryckt åt sig ledningen med 2-10. Nykvarn IF startade tredje perioden starkast. Laget gick från 3-10 till 3-11. Till slut blev det 12-5.

Noterbart är att Viktor Hultquist gjorde tre mål för Nykvarn IF och spelade dessutom fram till ett mål, Kevin Mattsson stod för ett mål och två målgivande pass och Linus Martinsson stod för ett mål och två assist.

Solfjäderstaden har en oavgjord och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Nykvarn IF har två vinster och tre förluster.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Solfjäderstaden på tolfte och sista plats och Nykvarn IF på nionde plats.

Lördag 21 januari spelar Solfjäderstaden borta mot Arboga 14.30 och Nykvarn IF mot Åby hemma 14.00 i Furuborghallen.

Matchrapporter: Lucas Nordahl stor matchhjälte när Värmdö slog Nykvarn IF Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem Nykvarn IF föll i förlängningen mot Åkersberga IBF Viktor Hultquist tvåmålsskytt när Nykvarn IF vann mot Ekerö IK Nykvarn IF tog klar seger mot Nacka