Onyx vann mot Ledberg

Onyx avgjorde tät match mot Ledberg i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Onyx och gästande Ledberg var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Onyx och vann matchen i division 1 Mellersta herr med 6-5 (3-1, 2-4, 1-0).

– En laginsats där alla bidrar. Andra perioden är otroligt svag då vi bjuder på ett försenat julbord. Vi tar tag i det i tredje och käkar både skott, och varierar spelet med boll vilket ger utdelning, kommenterade Onyx tränare Jonas Boväng.

Segermålet för Onyx stod Christofer Berggren för med bara 58 sekunder kvar av matchen.

Senast lagen möttes tog Ledberg en storseger med 11-2, men den här gången var det Onyx som var starkare.

Onyx hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.30 genom Jacob Hamberg innan Ledberg kvitterade.

Innan perioden var över hade Onyx tagit ledningen med 3-1. I andra perioden var det i stället Ledberg som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 5-5.

Onyx tog ledningen med 58 sekunder kvar att spela i tredje perioden genom Christofer Berggren framspelad av Jacob Hamberg.

Simon Liljeström gjorde tre mål för Ledberg. Onyx Christofer Berggren gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Onyx har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Ledberg har två vinster, en oavgjord och två förluster.

Onyx stannar därmed på tionde plats, och Ledberg på femte plats, i tabellen.

På fredag 20 januari 19.30 spelar Onyx borta mot Nyköping, och Ledberg hemma mot Linköping.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla Åby vann – Felix Karlsson matchvinnare Ledberg släppte in fyra mål i tredje perioden – föll stort mot Skövde IBF Västerås utklassade Ledberg på bortaplan