IBK Luleå vann mot Hagunda

Äntligen seger för IBK Luleå mot Hagunda

Det blev sex förluster i rad för IBK Luleå i Allsvenskan norra/östra dam. Men hemma mot Hagunda kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Kronanhallen slutade 6-1 (3-1, 2-0, 1-0).

– Vi har förberett oss bra under veckan inför helgens matcher och det känns bra att inleda med en vinst. Vi spelade ett bra försvarsspel hela matchen där vi offrade oss för att täcka skott. Det gav oss många spelvändningar och det kunde vi utnyttja och komma till många avslut och mål, tyckte IBK Luleås tränare Roger Ehlin, efter matchen.

Hagundas tränare Fredrik Axelsson kommenterade matchen:

– Vi mötte ett hetare lag som vill mer än oss. Vi var ängsliga och inte alls påslagna, nu måste vi ladda om för ny match imorgon.

IBK Luleå stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 3-0.

Hagunda reducerade dock till 3-1 genom Nova Forslund efter 14.35. IBK Luleå startade andra perioden bäst och gick från 3-1 till 5-1 genom två snabba mål tidigt i perioden av Ebba Skott och Isabell Frimodig. 6.17 in i tredje perioden nätade IBK Luleås Hanna Aho Heikkilä återigen på pass av Isabell Frimodig och ökade ledningen. 6-1-målet blev matchens sista.

IBK Luleå har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Hagunda har fem förluster.

IBK Luleås nya tabellposition är sjunde plats, medan Hagunda är på åttonde och sista plats.

Söndag 15 januari spelar IBK Luleå hemma mot Storvreta 12.00 och Hagunda mot Gamla Stan borta 13.00 i Balderhallen.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå Målfest för Örnsköldsvik IBF hemma mot IBK Luleå Gamla Stan utklassade IBK Luleå på bortaplan