Kalmarsund vann mot Endre

Stark defensiv när Kalmarsund vann mot Endre

Fem egna mål – men inte ett enda för Endre. Kalmarsund tog en klar seger hemma mot Endre i Superligan SSL dam. Slutresultatet blev 5-0 (0-0, 2-0, 3-0).

– En stabil insats på det hela taget, framförallt defensivt. Thea spikar igen målet fullständigt och vi utnyttjar våra lägen framåt. En lagseger, kommenterade Kalmarsunds assisterande tränare Ludvig Eriksson efter matchen.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var Kalmarsund starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Emma Fagerhöi och Matilda Sjödin. Kalmarsund fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-0. Målen i sista perioden gjordes av Amanda Lind, Matilda Sjödin och Alzbeta Durikova.

Noterbart är att Matilda Sjödin gjorde två mål för Kalmarsund och spelade dessutom fram till ett mål.

Kalmarsund har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Endre har fyra vinster och en förlust.

För hemmalaget betyder resultatet sjunde plats i tabellen. Endre är på sjätte plats.

Söndag 15 januari möter Kalmarsund Pixbo Wallenstam borta 17.00 och Endre möter IBF Falun borta 13.00.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Täby avgjorde matchserien mot Endre Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund