Nacka IBK vann mot Uppsala Teknologer

Nacka vann mot Uppsala Teknologer hemma – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt tajt match när Nacka tog emot Uppsala Teknologer i division 1 östra Svealand herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där Nacka var starkast, och segerresultatet blev därmed 6-5 (2-2, 3-2, 0-1, 1-0). Matchhjälte blev Felix Nordström, som gjorde det avgörande målet 27 sekunder in i förlängningen.

Uppsala Teknologers tränare Joel Carlstedt:

– Tuff bortamatch som hade kunnat sluta hur som helst. Trots att flera ordinarie spelare var borta på grund av sjukdom är jag nöjd med lagets insats. Tyvärr studsade bollen rätt för Nacka i förlängningen.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

Nacka var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 5-4.

17.54 in i tredje perioden nätade Uppsala Teknologers Gabriel Oredsson på pass av Melvin Alm Mendoza och kvitterade. I förlängningen tog det 27 sekunder innan Nacka avgjorde till 6-5. Stor matchhjälte blev Felix Nordström, framspelad av Markus Palokangas.

Nacka har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Uppsala Teknologer har tre vinster och två förluster. Det här var Nackas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Uppsala Teknologers tredje uddamålsförlust.

Det här betyder att Nacka ligger kvar på nionde plats i tabellen, och Uppsala Teknologer på sjunde plats.

Lördag 7 januari möter Nacka Värmdö borta 14.30 och Uppsala Teknologer möter Täby FC hemma 14.00.

Matchrapporter: Förlust mot Nacka för Salem Värmdö vann på bortaplan mot Nacka Nykvarn IF tog klar seger mot Nacka Täby FC släppte in fyra mål i tredje perioden – föll stort mot Nacka Storseger för Farsta hemma mot Nacka