Farsta IBK vann mot Nacka IBK

Storseger för Farsta hemma mot Nacka

Farsta hade en riktig målfest när man besegrade Nacka hemma i Farstahallen i division 1 östra Svealand herr. Farsta vann med hela 12-0 (3-0, 6-0, 3-0).

Segern var Farstas fjärde på de senaste fem matcherna.

Farsta spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Max Lundqvist och ett mål av William Myr-Holmqvist. Det var bara början för Farsta. Farsta var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med hela 6-0 och ställningen efter två perioder var 9-0.

Farsta fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12-0. Målen i sista perioden gjordes av Tobias Ronström, Nisse Thomasson och Maximilian Hermundstad.

Tobias Ronström gjorde tre mål för Farsta och spelade dessutom fram till två mål, Maximilian Hermundstad stod för ett mål och fyra assists och Nisse Thomasson gjorde två mål och ett målgivande pass.

Det här betyder att Farsta är kvar på fjärde plats, och Nacka stannar sist, på tolfte plats, i tabellen.

Farsta tar sig an Värmdö i nästa match borta onsdag 7 februari 20.00.

Matchrapporter: Hässelby klart för kval till Allsvenskan Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta Förlust mot Nacka för Salem Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta Värmdö vann på bortaplan mot Nacka