Fröjered förlorade mot Västerås IBS
Montage
Matchrapport

Västerås IBS fortsätter att vinna – har nu åtta raka segrar

ANNONS

Det går fortsatt bra för Västerås IBS i Allsvenskan västra/södra dam. På lördagen mötte laget Fröjered i Sparbankshallen och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit åtta matcher i rad. Segerresultatet mot Fröjered blev 8-3 (2-2, 3-0, 3-1).

– Vi kommer ut med bra energi i första perioden och har mycket boll, dock jobbar vi inte tillräckligt nära i uppställt försvar och i den defensiva styrningen. I andra går vi tidigt i perioden från 2-2 till en 5-2-ledning och sätt till hela perioden gör vi en stabil insats. Fröjered gör 5-3 och får lite kontakt resultatmässigt men spelet för vi som i de tidigare två perioderna. Vi går sedan från 5-3 till 8-3 och spelar sedan av matchen. Fröjered gör ett spelmål och två mål på frislag och det sistnämnda får vi prata om i veckan samt prata om våra trygga delar i spelet, kommenterade Västerås IBS:s tränare Per-Inge Hellman.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

Västerås IBS spelade bra i andra perioden och gick från 2-2 till 2-5 genom tre snabba mål tidigt i perioden av Lisa Söderlund, Matilda Söderlund och Stina Sjögren. Även i tredje perioden var det Västerås IBS som var starkast. Laget vann perioden med 1-3 och matchen med 8-3.

Lisa Söderlund gjorde två mål för Västerås IBS och totalt tre poäng.

Fröjered har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att Fröjered ligger kvar på sjätte plats i tabellen, och Västerås IBS på första plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 17 december. Då möter Fröjered Bergs IK i Ljungsbro Sporthall 16.00. Västerås IBS tar sig an Hagfors hemma 13.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86 Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS i segern mot Bergs IK Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS

Den här artikeln handlar om: