Onyx förlorade mot Nykvarn IF

Nykvarn IF gjorde fyra mål i tredje perioden – vann stort mot Onyx

Hemmalaget Onyx var fortfarande med i matchen mot Nykvarn IF inför tredje perioden. Men där fick Nykvarn IF rejäl utdelning. Till slut blev det hela 2-7 (1-0, 1-3, 0-4) i matchen i division 1 Mellersta herr.

– En bra första period. Sedan kommer Nykvarn ut som ett monster. Vi blir rädda och leker kurragömma istället för innebandy. Vi kommer inte tillbaka och låter Nykvarn få en walk in the park, tyckte Onyx tränare Jonas Boväng, efter matchen.

Onyx tog ledningen efter elva minuters spel, genom Gustav Hero framspelad av Alexander Rosenkranz. Efter 8.56 i andra perioden nätade Adam Ögren, framspelad av Anton Green och kvitterade för Nykvarn IF.

Onyx Jacob Hamberg gjorde 2-1 efter 11.15 på pass av John Gustavsson.

Nykvarn IF:s William Jansson gjorde 2-2 efter 14.45 på pass av William Törngren.

Viktor Hultquist gjorde dessutom 2-3 efter 15.58 framspelad av William Törngren. 2.14 in i tredje perioden slog William Jansson till åter igen framspelad av William Törngren och ökade ledningen.

Efter 8.32 slog Anton Green till på pass av Arwid Mäkinen och ökade ledningen för Nykvarn IF.

Efter 12.45 nätade Arwid Mäkinen framspelad av William Törngren och ökade ledningen för Nykvarn IF.

Efter 15.58 fick Hannes Friman in pucken på pass av Anton Green och ökade ledningen för Nykvarn IF. Därmed hade laget vänt matchen. 2-7-målet blev matchens sista.

Onyx har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Nykvarn IF har två vinster och tre förluster.

Onyx stannar därmed på tolfte och sista plats, och Nykvarn IF på nionde plats, i tabellen.

I nästa match, lördag 3 december, har Onyx Solfjäderstaden borta i Motala Sporthall 17.00, medan Nykvarn IF spelar hemma mot Skälby 14.00.

Matchrapporter: Lucas Nordahl stor matchhjälte när Värmdö slog Nykvarn IF Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem Nykvarn IF föll i förlängningen mot Åkersberga IBF Viktor Hultquist tvåmålsskytt när Nykvarn IF vann mot Ekerö IK Nykvarn IF tog klar seger mot Nacka