Foto: Patrik Palm
Superligan

Familjedrama i interna poängligan

ANNONS

Nyförvärvet Ida Hawerman leder poängligan över storstjärnan och storasyster Sandra Hawerman.

Warbergs SSL-lag gjorde en stor generationsväxling under silly season där man bytte ut 12 spelare mot 11 nya, mestadels hämtade från lägre divisioner. En stor truppomsättning som självklart påverkat laget inledningsvis på säsongen. 

Efter nio spelade omgångar har laget tagit sju poäng där säsongens andra vinst kom förra helgen mot Nacka. En match där Warberg låg under efter två perioder med 2-3 men efter en urladdning i tredje kunde vinna med 6-3. 

– Den segern var oerhört viktig men framförallt väldigt skönt. Kändes som vi varit nära tre poäng länge så det satt fint, säger lagets stora stjärna Sandra Hawerman till Innebandymagazinet. 

Att byta ut så många spelare gör att det tar tid innan alla har hittat sina roller och kommit in i sättet som Warberg vill spela innebandy på. Men hur lång tid det kommer ta innan Warberg kommer upp i en behaglig marschfart vill Hawerman inte spekulera i.   

– Jag skulle säga att vi fortfarande gör en generationsväxling, den pågår under en längre tid och är absolut inget som sker över en dag. Därför är den svår att utvärdera ännu och desto svårare att förutspå. Vi tar steg varje träningsvecka tillsammans men har också en bit kvar. 

23-åringen gör sin femte säsong hos hallänningarna och hon är nu en av lagets mest rutinerade och pålitliga spelare. Framgångarna i klubblaget har gjort att hon fått vara med och känna på spel i landslaget och vanligtvis brukar hon ösa in mål för sitt Warberg. Förra säsongen snittade den vindsnabba forwarden ett mål per match men den här säsongen har det bara blivit tre mål hittills. 

– Tycker att jag har haft bra lägen men varit alldeles för ineffektiv i avsluten. Sen vad det beror på vet jag inte. Det grundar sig säkert i olika anledningar men jag får nöta mer avslut på träning.

En av alla nya spelare denna säsong är Sandras fyra år yngre syster Ida Hawerman, som precis som storasyster kom från allsvenskan IBK Göteborg. För Ida har det gått väldigt bra under debutsäsongen och hon har faktiskt gjort dubbelt så många mål som storasyrran så här långt.  

– Ingen är stoltare än jag och jag är inte förvånad. Ska försöka utmana henne men kan bli svårt att ta rygg med de tempot hon har just nu. 

Warberg och Åkersberga ligger under nedflyttningsstrecket just nu på lika många poäng. Men det är bara ett poäng upp till Sirius över strecket och bara fem poäng upp till en slutspelsplats. I helgen spelar Warberg två viktiga matcher. Först mot Endre på fredagen och sedan mot Sirius i en hyperviktig sexpoängsmatch på söndagen. 

– Endre borta är en rolig match så den ser vi fram emot mycket. Hemmamatchen på söndag är viktig och det kommer avgöras i duellspelet för Sirius är fysiskt starka.

Hur många poäng måste ni ta för att du ska vara nöjd i helgen? 

– Vi ska givetvis ta sex poäng och vi gör det genom två stycken laginsatser på samma vis som mot Nacka.

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg IBF Falun vann efter avgörande i tredje perioden mot Warberg

FAKTA

Interna poängligan i Warberg

1. Camilla Halldén 11+2 13p

2. Andrea Envall 4+8 12p

3. Ida Hawerman 6+4 10p

4. Sandra Hawerman 3+6 9p

5. Emma Thorsson 5+2 7p


Den här artikeln handlar om: