Notification

Allt om nya optimerade UL+RA och P1

Allt du behöver veta om DEEMONZ nyskapande innebandyklubba och blad.

Att ta fram den perfekta innebandyklubban är en fråga om kundbehov, design, konstruktion, material och oändliga tester. Arbetet med att sätta DEEMONZ senaste innebandyklubba UL+RA och innebandybladet P1 på marknaden har tagit tre år.

– Man kan tycka att det bara är ett printat skaft med knopp och grepplinda samt ett blad. Hur svårt kan det vara? Men i sanning är det ett systematiskt arbete att för varje liten del finna rätt material som sammansatt resulterar i en produkt som spelarna vill ha. Med UL+RA och P1 lämnar vi inget åt slumpen för att lyckas säger Harald Vaksdal, VD på Churchville AB som äger varumärket DEEMONZ.

Nya optimerade UL+RA ger revolutionerande skottegenskaper

Kolfiber ger lätta och starka innebandyklubbor vilket ökar prestandan i form av känsla, kraft och kontroll. Alla material är mer eller mindre elastiska och kolfiber har en elasticitetsmodul som ger innebandyklubban styva egenskaper och gör att den kan absorbera tung belastning. Kolfiberns egenskaper ger ett förhållande där hårdhet och elasticitet är viktiga parametrar för materialets förmåga att låta skaftet återgå till sitt ursprungsläge. Elasticitetsparametern är till stor nytta, framför allt för skottet, eftersom den skapar en rekyleffekt när skaftet flexar. DEEMONZ utvecklar högkvalitativa och högpresterande innebandyklubbor i 100% premiumkolfiber, utvecklat och tillverkat i Japan, som är noga sammansatt för att maximera spelbarhet och egenskaper för skott.

– UL+RA-konceptet är en premiumprodukt i segmentet superlätta innebandyklubbor och ett resultat av vårt arbete med att hitta den optimala kolfibern med egenskaper som signifikant förbättrar skaftets stabilitet, balans och vridstyvhet, och som ger en oöverträffad följsamhet och spelkänsla. I tillägg ger materialets specifika elasticitet revolutionerande skottegenskaper. Letar man efter det bästa kolfiberskaftet som ger extra prestanda under alla förhållanden, då är UL+RA ett självklart val menar Harald. 

P1 förstärker spelbarhet och kraft

P1 är det första bladet i en konceptserie och är resultatet av en systematisk produktutvecklingsprocess. Produktutvecklingen har skett tillsammans med den främsta expertisen i form av spelare, tränare, återförsäljare, designers, konstruktörer, tillverkare samt Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Med utgångspunkt i behoven från spelarna och tränarna i kombination med den tekniska expertisen lades grunden för utvecklingen av ett unikt och modernt innebandybladskoncept.

– P1 är ett rakt innebandyblad med liten skålning som är optimerat för spelare som vill ha ett blad som är enkelt att passa med och skjuter snabbt. Bladet har även en flexibel form och ett material som möjliggör personalisering, menar Harald.

P1 har en lättviktskonstruktion med rutgeometri som är uppdelad i två zoner som bidrar till att förstärka och maximera spelbarhet och kraft. I den bakre delen av bladet ger DUAL CROSS stabiliserade egenskaper som optimerar vridstyvheten. Det gör att bladet håller emot samt ger spelaren möjlighet att maximera innebandyklubbans flex. Hälen är vinklad något inåt för att både underlätta dragskott och få höjd på bollen. DYNAMIC TAPERING i bladets främre del är en unikt avsmalnande matrisgeometri. Den tillåter en hög grad av flexibilitet vid personalisering av bladets främre del vilket förbättrar spel- och bollkontroll, samt maximerar kraften till skottet. Bladets främre övre del är vinklad något inåt för en förbättrad bollbehandling och kontroll.

– Sammantaget är nya optimerade UL+RA med P1 en fulländad kombination, för spelare av spelare. Den distinkta röda logotypen är en garant för hög kvalitet och prestanda. Genom Liam Åström, AIK Innebandy, levererar UL+RA för fullt i SSL och att döma av kundnöjdheten på hemsidan så är vi mer än nöjda och hoppas att fler vill testa, avslutar Harald Vaksdal.

Du kanske även vill läsa:
DEEMONZ - en innovativ nykomling på innebandymarknaden
DEEMONZ - en innovativ nykomling på innebandymarknaden
Liam Åström första SSL-spelaren att välja DEEMONZ
Liam Åström första SSL-spelaren att välja DEEMONZ
Avsnitt 87: Harald Vaksdal
Avsnitt 87: Harald Vaksdal