Notification
Harald Vaksdal, VD på DEEMONZ.

DEEMONZ - en innovativ nykomling på innebandymarknaden

Testa en innebandyklubba från DEEMONZ.COM hur mycket du vill hemma, på träningar och matcher i 14 dagar kostnadsfritt!

DEEMONZ, så heter det nya varumärket som börjar synas alltmer inom innebandyn. Varumärkets framväxt bygger på kunskaper inom produktutveckling av sportartiklar i kompositmaterial där företaget tog ett strategiskt beslut att satsa på innebandy. 2018 började DEEMONZ utveckla och designa helt nya och högkvalitativa innebandyprodukter. Ett par år senare anslöt även en amerikansk verksamhet till företaget vars affärsidé har fokus på att få innebandyn att växa i Nordamerika. Med en gemensam vision om att förändra innebandymarknaden har företaget nu börjat sätta DEEMONZ på kartan.

– De två första åren jobbade vi enormt mycket med produktutvecklingen för att säkerställa att vi hade bra skaft och bra blad, en kvalitet och design på produkterna som håller för marknaden. När den amerikanska verksamheten kom in så började vi fokusera mer på att utveckla en affärsmodell. År 2020 blev ett Corona-år, då boomade e-handeln och vi fick bra koll på hur det utvecklades. Ganska snabbt bestämde vi att vi ville satsa på en digital modell berättar Harald Vaksdal, VD på DEEMONZ.

DEEMONZ har endast webbutik och ingen fysisk butik. Genom att bara finnas online har man kapat led i sin värdekedja och effekten blir att de kan erbjuda lägre priser för samma kvalitet som övriga marknaden.

– Kunden går till en fysisk butik för att känna och klämma på klubban, men när man väl är där så står man bara och skjuter och kanske trixar lite. Vi erbjuder våra kunder att få klubban hemskickad och testa den på hur många träningar och matcher man vill i 14 dagar, är man inte nöjd så skickar man tillbaka den till oss kostnadsfritt. Då finns det inte längre någon större anledning att gå till en fysisk butik, det är mycket bättre att kunna testa ordentligt hemma.

När man handlar på DEEMONZ.COM får man alltid fri frakt och fri retur. Om man inte är nöjd efter två veckors testande så är det bara att kontakta DEEMONZ, så skickar de en fraktsedel som du använder för att skicka tillbaka klubban i samma förpackning. Enkelt och smidigt!

I dagsläget har DEEMONZ fyra olika klubbmodeller, tre för seniorer (UL+RA NAKED, UL+RA och ENZŌ) och en för juniorer (ENZŌ JR), samt två olika blad. Ett mer skålat skottblad (SHOGUN) och ett mindre skålat blad (P1).

– Nästa fokus blir att ta fram ett hybridblad, som blir som en blandning av SHOGUN och P1. Det hoppas vi kunna komma med redan den här säsongen eller nästa, beroende på hur testandet går, avslöjar Harald Vaksdal. 

ENZŌ är utvecklad för att maximera spelbarhet, spelkänsla och bollkontroll.

Vad har ni fått för feedback från kunderna hittills?

– Vi har fått jättefin respons, ur vårt perspektiv så hade vi inte kunnat få bättre. Vi jobbar mycket med att få in recensioner via hemsidan. Det vi har märkt är att testa hemma-konceptet, med att man kan skicka tillbaka klubban om man inte är nöjd, inte har nått fram fullt ut ännu till alla kunder då de inte är vana vid att det kan fungera på det sättet. Men många tycker det är kul att det kommer något helt nytt på marknaden. 

Vad har varit mest utmanande?

– En av dom stora utmaningarna som också var väldigt inspirerande, var den stora efterfrågan. Efter att vi lanserade fullt ut online hösten 2021 såg vi redan i november-december att vissa produkter började sälja slut. Det blev ett intensivt jobb med att snabbt sätt upp nya produktionsbatcher, kvalitetstesta och få in leveranser till lagret. För årets säsong har vi gjort en mer solid kalkyl på efterfrågan, men tittar man på försäljningen redan under augusti slår den alla våra förväntningar. Det kanske blir utmaning även detta år med produktion, men den utmaningen tar vi gärna när vi ser den fantastiska försäljningen.

– Vi har också haft en stor utmaning under utvecklingsprocessen av PP plasten i våra P1 blad. Det krävdes många olika plaster, tester och utvärderingar innan vi hittade den optimala plasten som ger en supeskön boll känsla samtidigt som det håller emot riktigt bra när man skjuter. Det tog tid, men nu är vi väldigt stolta och tacksamma för all den fina feedback vi får från våra kunder

Vad kan du berätta om era grepplindor (INZANE och D ZERO)?

– Vår fabrik tillverkar de flesta lindorna inom alla möjliga sporter, framför allt inom tennis, padel och badminton. Vi har verkligen fokuserat på att få fram lindor i högsta kvalitet, och där har vi fått enormt mycket feedback på framför allt INZANE, en linda som är lite tjockare och ganska klibbig. Där får vi frekvent höra att greppet håller längre än många andra lindor på marknaden som tappar klibbigheten efter ett tag. Just INZANE-greppet håller sjukt länge, och blir dessutom nästan bättre när man svettas. Vi känner verkligen en stolthet i den lindan. Vi har fått så bra feedback att vi vågar lova att den håller absolut världsklass. 

Ett fint bevis på att DEEMONZ produkter håller minst lika hög kvalitet som övriga på marknaden är att man redan har signat sin första SSL-spelare, och det är inte vem som helst. Liam Åström, ett av de nya stora stjärnskotten i svensk innebandy som har spelat i Storvreta senaste två säsongerna och nu gått över till AIK, kommer att spela med DEEMONZ 2022/23.

– Liam spelar med UL+RA och SHOGUN-bladet. Vi har ju även UL+RA NAKED som är en superlätt klubba, men Liam kände att han behövde lite mer tyngd i skaftet och då föll valet direkt på UL+RA. Han har gjort flera mål och assists direkt i de första träningsmatcherna så det har varit en lovande start, vi hoppas att det går lika bra i SSL. 

Utforska de nya innebandyklubborna på DEEMONZ.COM. Och kom ihåg - du kan testa klubban hemma i två veckor innan du bestämmer dig!

Du kanske även vill läsa:
Liam Åström första SSL-spelaren att välja DEEMONZ
Liam Åström första SSL-spelaren att välja DEEMONZ