IBF Västerås vann mot Solfjäderstadens IBK

Tre poäng till IBF Västerås efter avgörande i slutperioden mot Solfjäderstaden

IBF Västerås vann hemma mot Solfjäderstaden i division 1 Mellersta herr med 5-2 (0-2, 2-0, 3-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan IBF Västerås avgjorde.

– Likt tidigare har vi svårt att komma till farliga lägen mot lag som backar hem och vill kontra. Vi gör lite justeringar inför och tidigt i andra perioden för att locka upp motståndarna. Men en storspelande målvakt i Solfjäderstaden håller nere siffrorna. Vi vinner dock till slut rättvist även om det krävdes några svettiga räddningar av Johan, kommenterade IBF Västerås tränare Jonathan Eriksson.

I början av matchen var Solfjäderstaden starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Joel Hermansson och Anton Abrahamsson. Efter 4.02 i andra perioden nätade William Sjöqvist, på pass av Oscar Olofsson och reducerade åt IBF Västerås.

Jonathan Ronsten gjorde dessutom 2-2 efter 10.38 framspelad av Gabriel Engström.

IBF Västerås stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 2-2 till 5-2. IBF Västerås tog därmed en klar seger.

IBF Västerås har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Solfjäderstaden har en vinst och fyra förluster.

IBF Västerås ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan Solfjäderstaden är på elfte plats.

IBF Västerås tar sig an Åby i nästa match hemma lördag 19 november 16.00. Solfjäderstaden möter Berg borta fredag 18 november 19.40.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Fem raka segrar för IBF Västerås – efter 5-4 mot Finspång IBF Västerås utklassade Ledberg på bortaplan