IFK Arboga IBK vann mot IBF Västerås

Arboga vann med 6-5 hemma mot IBF Västerås

Det blev en uddamålsseger för Arboga i matchen mot IBF Västerås i division 1 Mellersta herr på lördagen. Laget vann med 6-5 (4-2, 1-2, 1-1) hemma i Vasahallen. Nicklas Elofsson stod för Arbogas avgörande mål 15.54 in i tredje perioden.

– Idag tar vi hem vinsten och viktiga tre poäng efter en bra genomfört match av samtliga. Vi följer vårt spelplan och jobbar stenhårt med defensiven, täcker sjukt mycket skott och sätter våra chanser. Idag jobbar vi som ett lag och ger oss aldrig även att VIB kommer upp till 5-5 i sista perioden! Sjukt nöjd med insatsen idag och skönt att vi verkligen krigar hem tre poäng idag, tyckte Arbogas tränare Anna Larsson, efter matchen.

Arboga var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-2.

I andra perioden var det i stället IBF Västerås som hade greppet. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 5-4.

5.59 in i tredje perioden slog IBF Västerås Axel Jinnestrand till på pass av Jonathan Ronsten och kvitterade för IBF Västerås.

15.54 in i perioden nätade Arbogas Nicklas Elofsson åter igen framspelad av August Borell och avgjorde matchen. 6-5-målet blev matchens sista.

Simon Garman gjorde två mål för Arboga och totalt tre poäng.

Arboga har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan IBF Västerås har en vinst, två oavgjorda och två förluster. Förlusten var IBF Västerås andra uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet nionde plats i tabellen. IBF Västerås är på åttonde plats.

Arboga tar sig an Nykvarn IF i nästa match hemma fredag 28 oktober 20.00. IBF Västerås möter Solfjäderstaden hemma lördag 29 oktober 16.00.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Fem raka segrar för IBF Västerås – efter 5-4 mot Finspång IBF Västerås utklassade Ledberg på bortaplan