Solfjäderstadens IBK förlorade mot Ledberg

Ledberg utklassade Solfjäderstaden på bortaplan

Ledberg dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Solfjäderstaden i division 1 Mellersta herr med hela 10-3 (4-2, 4-0, 2-1).

– Vi gör en bra första period och känner att vi hänger med bra i matchen. Sedan i andra perioden kommer Ledberg ut starkt och är väldigt effektiva och punkterar matchen. Sista 20 minuter kan de spela på sin ledning, vilket de är skickliga på. Extra beröm till Joel Hermansson för sitt eviga slit på plan, tyckte Solfjäderstadens tränare Fredrik Ählström, efter matchen.

Segern var Ledbergs fjärde på de senaste fem matcherna.

Ledberg var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-4.

I andra perioden var Ledberg starkast och gick från 2-4 till 2-8 genom två mål av Timmy Lindkvist, ett mål av Isak Oliasson och ett mål av Mathias Pettersson. Det sista målet kom med 16 sekunder kvar av perioden. Ledberg var långt ifrån nöjt där. Ledberg vann också tredje perioden 1-2 och matchen med hela 10-3.

Ledbergs Mathias Pettersson stod för fem poäng, varav två mål och Timmy Lindkvist gjorde två mål och totalt fyra poäng.

Solfjäderstaden har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna.

Solfjäderstaden har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fem spelade matcher. Ledberg har 13 poäng.

Fredag 21 oktober möter Solfjäderstaden Åby hemma 19.00 och Ledberg möter Berg borta 19.40.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla Åby vann – Felix Karlsson matchvinnare Ledberg släppte in fyra mål i tredje perioden – föll stort mot Skövde IBF Västerås utklassade Ledberg på bortaplan