Nyköping förlorade mot IBF Västerås
Montage
Matchrapport

IBF Västerås tog bonuspoängen borta mot Nyköping

ANNONS

Matchen i division 1 Mellersta herr mellan hemmalaget Nyköping och gästande IBF Västerås var oavgjord vid full tid, 4-4. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 5-4 (2-0, 1-3, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev William Sjöqvist, som gjorde det avgörande målet med bara 15 sekunder kvar att spela i förlängningen.

– Vi gör en svag förstaperiod där vi inte alls får igång anfallsspelet. I andra får vi fart på anfallsspelet vilket också leder till att Västerås tappar sitt övertag. Vi vinner perioden mycket rättvist med 3-1. I tredje perioden är vi starkare än Västerås, vi har koll defensivt och vi skapar chanser och borde avgjort. Vi är på väg att stänga ner deras 6-5-spel, missar ett försök att rulla in bollen i tomt mål och i samma veva drar vi på oss en utvisning som Västerås gör mål på. I sudden har vi mängder med lägen med tyvärr så lyckas vi inte göra mål och allt avgörs med ett riktig skitmål. Nästa vecka är det derby mot Onyx, då hoppas vi på bra publikstöd, kommenterade Nyköpings tränare Tobias Löfvenius.

IBF Västerås tränare Jonathan Eriksson om matchen:

– Söndagkväll i en trött sporthall i Nyköping. Inte så att man får gåshud av förutsättningarna direkt. Sen att man ska kliva upp via läktaren och klättra över sekretariatet för att ta sig in på plan förgyllde inte heller upplevelsen. Dock ska jobbet alltid göras oavsett och där är vi inte riktigt idag. Men två poäng in på kontot och ett bra defensivt slit att ta med hem och vidare.

IBF Västerås startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Sebastian Åkesson och Felix Enberg. Efter 4.16 i andra perioden nätade Jesper Engström, framspelad av Isak Palm och reducerade åt Nyköping.

Marcus Groth gjorde dessutom 2-2 efter 6.05 på pass av Kevin Hansson.

IBF Västerås Jonathan Ronsten gjorde 2-3 efter 7.55 på pass av Sebastian Åkesson.

Nyköpings Pontus Grindberg gjorde 3-3 efter 12.10 framspelad av Jesper Engström.

Nyköping gjorde 4-3, på nytt genom Marcus Groth efter 1.13 i tredje perioden.

IBF Västerås kom tillbaka, och gjorde 4-4 genom Felix Enberg med 21 sekunder kvar i perioden. I förlängningen tog det 4.45 innan IBF Västerås också avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev William Sjöqvist.

Nyköping ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan IBF Västerås ligger på femte plats.

Söndag 9 oktober 14.00 spelar Nyköping borta mot Onyx. IBF Västerås möter Skälby hemma i Mälarenergi Arena lördag 8 oktober 19.00.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla

Den här artikeln handlar om: