Foto: Magnus C Lydahl
Division 1 Mellersta

Onyx bygger nytt inför säsongen i division 1

ANNONS

Han är nästa talang att ansluta till Onyx herrtrupp: "Tagit stora kliv"

Onyx IBK tog 15 poäng i Allsvenskan Norra förra säsongen och var 10 poäng ifrån nytt kontrakt. Nedflyttningen innebär att det nu till stor del blir ett nytt Onyx som kommer till spel 2022/23 i Division 1 mellersta. SSL-meriterade Jonas Boväng har tagit över som huvudtränare, närmast från en sejour i norska ligan, och i spelartruppen blir det också en hel del förändringar.

Man har tappat upp emot halva laget från i fjol, inklusive storstjärnan Viktor Palm, och har följaktligen presenterat ett antal nya spelare. Det senaste tillskottet som blev officiellt i veckan är framtidslöftet William Sigurd som kommer från egna led.

”Redan under föregående säsong så har han i vårt utvecklingslag tagit stora kliv framåt i sin utveckling och visat att han vill vara en del av bygget kring herrlaget. William har föregående säsong visat att han är villig att jobba hårt och var en del av sörmlandslagets 04:or som ni kunde se på SDF-SM som spelades i Rosvalla arenor”, skriver man på lagets hemsida.

Fler yngre förmågor som har tagit plats i truppen är Viggo Lysell, Jacob Hamberg, Hampus Larsson och Rasmus Gustafsson. Men man har också värvat rutin i schweiziske Jürg Graf (från Kloten), som bland annat spelat fem säsonger i högsta ligan i Schweiz, och målvakten Martin Cyrén som har ett förflutet i Allsvenskan.

Läs även: Tippar: Så slutar Herr1an Mellersta 2022/23


TV: "Får gå mer på gamla meriter och framtida tro"

Förbundskaptenen Niklas Nordén om läget i herrlandslaget.

Matchrapporter: Målfest för IBF Västerås hemma mot Onyx Solfjäderstaden vann borta mot Onyx Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Onyx Skälby ny serieledare efter 8-5 mot Onyx Seger för Berg på hemmaplan mot Onyx

Den här artikeln handlar om: