World Games
Foto: Per Wiklund
World Games

Tvingas tacka nej till World Games - han ersätter

ANNONS

Faluns Omar Aldeeb har lämnat återbud till World Games och han ersätts av en annan Faluspelare.

I helgen som gick genomförde Sverige ett läger i Gävle som ett led i förberedelserna till World Games som avgörs i USA 8-12 juli. Eftersom bara 12 utespelare är med i truppen till mästerskapet så hade förbundskaptenerna Thomas Brottman och Niklas Nordén kallat in fyra extra spelare till lägret. Falun-trion Linus Holmgren, Emil Kalentun och Victor Wettergren samt Storvretas Filip Björk.

Nu har en av de extrainkallade spelarna fått en ordinarie plats i truppen då Faluns Omar Aldeeb tvingats att lämna återbud. 

– Det är samma skada som jag hade i slutspelet. Det är en fotskada som jag precis fick reda på är värre än vad jag trodde. Men det är mer en säkerhetsåtgärd än något allvarligt. Truppen till USA är ju väldigt tunn och ska jag då åka dit halvskadad och kliva av efter någon match så är vi bara 11 spelare kvar, det känns inte så smart, säger Aldeeb till Innebandymagazinet. 

Falustjärnan och landslaget har varit en otursföljetong då Aldeeb tvingats tacka nej flera gånger tidigare också. Men han fanns med när Sverige vann guld i Helsingfors i december förra året. Eftersom Helsingfors-VM var uppskjutet på grund av Pandemin så spelas det VM redan i november igen och där hoppas Aldeeb vara tillbaka i landslaget igen.   

– Det känns skittråkigt såklart jag vill alltid spela i landslaget och jag hade sett fram emot väldigt mycket att få spela mitt första World Games. Jag var ju med på lägret i helgen och det kändes helt okej i foten då. Men sedan så var jag och röntga foten tidigare i veckan och då såg de att det inte var så bra som jag trodde det var. Så det är oerhört tråkigt att missa detta men förhoppningsvis får jag mer chanser i framtiden att visa upp mig i landslaget.

Hur allvarlig är skadan, riskerar du att missa seriepremiären? 

– Nej det ska inte vara någon fara. 

Ersättare för Omar Aldeeb blir hans klubbkompis från Falun, Linus Holmgren. 

Läs även:

Thomas Brottman om Alexander Rudd och senaste lägret

Fick inte plats i World Games-truppen: "Bara att respektera"

Därför fanns inte Galante Carlstöm med i truppen 

Sveriges trupp till World Games


Highlights: Sverige-Frankrike 20-1

Den här artikeln handlar om: