world games
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Fick inte plats i World Games-truppen: "Bara att respektera"

ANNONS

Casper Backby saknades i truppen till World Games – kommenterar petningen.

Centern Casper Backby har mer eller mindre varit gjuten i det svenska A-landslaget sedan Thomas Brottman och Niklas Nordén tog över som förbundskaptener.

25-åringen fick visserligen se en stor del av VM 2020 från bänken men slängdes in i hetluften mitt under finalen mot Finland och gjorde då ett stort avtryck. 

– Jag vet vad ”Cappe” kan i de de här matcherna, det är såna här matcher som passar honom perfekt. Danmark och sånt där…det är väl inte hans grej. Här är han som handen i handsken, sa Thomas Brottman till Innebandymagazinet då.

När Sverige reser till USA för att delta i World Games den 8-12 juli så kommer IBF Falun-spelaren Backby däremot att få stanna kvar i Sverige – han fanns inte med i den trupp som släpptes under onsdagen, som består av blott 12 utespelare. 

– Jag hade ett bra möte med ”Brolle” och Niklas (Nordén) i Lettland på VM-kvalet där vi pratade om hur situationen såg ut och det som kommer att ske med först World Games och de hade sin tro på vilka slags spelare de ville ha med. Det är bara att respektera. Jag tar inte alltför hårt på det utan kommer att kämpa på och fortsätta göra min grej, säger Backby till Falukuriren.

När Falukuriren frågar Backby om ”det inte är konstigt när du var den som togs ut först till VM” så svarar han följande:

– Konstigt och konstigt... Så kan man kanske inte säga. Det är bara tolv spelare som får spela och då behöver man kanske ha spelare som kan spela på fler positioner och lite mer offensiva kvalitéer, vilket jag kanske inte bidrar alldeles för mycket med.

Backby gjorde fyra poäng (3+1) i kvalet till VM som nyligen avslutades.


Highlights: Sverige-Frankrike 20-1

Den här artikeln handlar om: