World Games
Foto: Per Wiklund
World Games

Därför fanns inte Galante Carlstöm med i truppen

ANNONS

Alexander Galante Carlström berättar om varför han inte fanns med i truppen till World Games som togs ut tidigare idag.

Tidigare idag tog förbundskaptenerna Thomas Brottman och Niklas Nordén ut sin trupp som ska representera Sverige i World Games i juli. En trupp som bestod av bara 2 målvakter och 12 utespelare. De flesta storstjärnorna fanns med men ett namn saknades i truppen och det var Faluns superstjärnan Alexander Galante Carlström som nyligen vann sitt sjunde SM-guld och som passade på att sätta all time high poängrekord i SSL i finalen också. 

– Jag har tackat nej i samråd med förbundskaptenerna. Det är inget att hymla om utan jag hade en bristning i baksidan under SM-finalen som jag ådrog mig tre dagar innan på en träning när jag var ouppvärmd. Det var klantigt av mig så jag var hårt tejpad under finalen och sedan dess har jag inte löpt några korta intensiva sträckor, säger Galante Carlström till Innebandymagazinet och fortsätter:

– När jag testade baksidan med vår fysio för två veckor sedan så var den inte riktigt 100. Så i samråd med förbundskaptenerna kändes det konstigt att jag skulle åka till World Games med tanke på hur liten truppen är som åker och att det är fem matcher på fem dagar. Jag kan nog varken göra mig själv eller lagkamraterna rättvisa om jag skulle gå sönder så att de får kriga arslet av sig med en man mindre i truppen. Så vi kom fram till att det är bättre att jag lägger tid på en ordentlig försäsong.

Bara fyra månader senare efter World Games så är det dags för VM i Schweiz och dit hoppas Galante Carlström få åka med även om han vet att hans chanser att komma med i VM-truppen försämras när han tvingas tacka nej till World Games. 

– Jag siktar alltid på att spela med landslaget och jag ska göra min grej med Falun så att det ska bli svårt för förbundskaptenerna att inte ta ut mig. Det är alltid mitt mål att de inte ska finnas något som gör att jag får stanna hemma från ett VM. Jag ska se till att prestera som vanligt för att få spela VM. Sedan är det såklart upp till förbundskaptenerna men de har inte stängt några dörrar för mig för att jag missar World Games. Men de har varit ärliga och sagt att mina chanser försämras om jag inte är med i World Games och det förstår jag också. Är man inte med kan man ju inte visa upp sig, men förbundskaptenerna vet nog vad jag går för och vad jag kan prestera. Så jag är trygg med mina prestationer och jag vet vad jag kan göra i stora matcher.

Landslagsstjärnan var med och tog VM-guld i december, i april vann han sitt sjunde SM-guld men i och med att han tvingas tacka nej till World Games missar han också chansen att vinna sitt tredje raka guld på sju månader.  

– Det känns så klart otroligt tråkigt. Så länge jag är aktiv vill jag spela alla turneringar med landslaget. World Games är en turnering som är väldigt rolig och har man chansen att spela om ett guld så vill jag alltid vara med. Alla vet om att jag älskar att vinna guld så det är oerhört tråkigt att behöva stanna hemma. Men samtidigt är det en turnering som inte ligger så bra till då det är mitt under försäsongen och det är under semestertiden med familjen och så vidare. Men ibland måste man vara mogen och lyssna på sin kropp tyvärr. Jag hade säkert kunnat spela fem matcher, men det vet jag inte. Men jag vet att om jag hade spelat så hade jag fått stå mitt kast längre fram på säsongen. Så det är tvådelat såklart men jag vill alltid vara med och spela turnering, det är alltid roligt.


Highlights SM-final: Falun-Kalmarsund 5-4

          

Den här artikeln handlar om: