KVAL TILL ALLSVENSKAN
Foto: Bosse Grängsjö
Allsvenskt kval

Fick gratisplats till kvalet och är nu en seger från Allsvenskan

ANNONS

Idag kan Hagunda säkra en Allsvensk plats och det räcker med att besegra Lillån för att drömmen ska bli verklig.

Kvalet upp till Allsvenskan på damsidan är inne på sluttampen och idag avgörs det vilka sex lag som kommer att gå upp till Allsvenskan. Men det spelas bara fem matcher och på grund av en vakant plats kommer även den bästa kvalförloraren att få en allsvensk plats. 

Först ut att mötas är Lillån IBK, som slutade tvåa i Dam1an Region och Hagunda IF som slutade fyra i Dam1an GUD. Hagunda fick en gratisplats till kvalet då seriesegrarna Storvreta inte fick kvala. Första mötet mellan dem båda slutade 3-3 så förutsättningarna är glasklara. Det laget som vinner idag spelar i Allsvenskan nästa säsong.  

– Matchen mot Lillån var fartfylld och händelserik så det blir nog en riktigt sevärd returmatch idag, säger Hagundas Idah Orebrand till Innebandymagazinet. 

Just Orebrand såg till att Hagunda fick med sig oavgjort i första matchen då hon kvitterade till 3-3 med 36 sekunder kvar.  

– Målet kom från en passning från bakom mål vid första stolpen som jag kunde skjuta in lågt i bortre. Otroligt skönt såklart att få kvittera i slutminuten. 

Hur går tankarna inför returmötet?

– Det är kul att ingenting är avgjort i förhand. Vi har alla möjligheter att vinna matchen om vi spelar som vi ska.

Ni fick en gratis kvalplats när Storvreta inte fick kvala och ni var ganska långt efter topptrion i tabellen. Men nu har era två seriekonkurrenter åkt ut och ni är bara en vinst ifrån allsvenskan. Vad är det som har hänt med Hagunda på slutet? 

– Vi inledde säsongen knackigt och hade ett antal andra perioder där vi tappade flertalet matcher innan vi började spela som vi kan. Sen årsskiftet har vi steppat upp rejält och är obesegrade sen början på januari. Vi har då bland annat vunnit stort över båda våra seriekonkurrenter som också gick till kval. Att vi är det lag som gått vidare i kvalet från vår serie visar väl på att vi tagit till vara på vår ”gratis”-plats.

Hur går dina tankar om kvalsystemet upp till Allsvenskan?

– Jag kan tycka att det är märkligt, det borde vara samma förutsättningar för damer som för herrar.


Det roligaste innebandyklippet någonsin

Kolla in straffen som gick helt fel från början till slut

Du kanske även vill läsa:
SM-guldmedaljören kan skjuta Partille till Allsvenskan
SM-guldmedaljören kan skjuta Partille till Allsvenskan
Idag spelas det ett Stockholmsderby om en allsvensk plats
Idag spelas det ett Stockholmsderby om en allsvensk plats
Den här artikeln handlar om: