Foto: Bosse Grängsjö och Idrottsfoto
Allsvenskt kval

Idag spelas det ett Stockholmsderby om en allsvensk plats

ANNONS

Ska det bli Täby som tar den allsvenska platsen eller kommer Bele Barkarby stanna kvar?

Kvalet upp till Allsvenskan på damsidan är inne på sluttampen och idag avgörs det vilka sex lag som kommer att gå upp till Allsvenskan. Men det spelas bara fem matcher och på grund av en vakant plats kommer även den bästa kvalförloraren att få en allsvensk plats. 

I en av kvalmatcherna är det ett stockholmsderby mellan Täby FC, som vann Stockholms1an, och Bele Barkarby som slutade sjua i Allsvenskan Östra. Där vann Täby den första matchen på bortaplan med 3-2 och det innebär att spelar man lika eller vinner idag så är man klara för Allsvenskan. Vinner Bele Barkarby med ett mål blir det sudden och vinner Bele med mer än ett mål så är det Bele som spelar kvar i Allsvenskan nästa säsong. 

– Matchen började i ett högt tempo och med ett snabbt mål av Bele. Vi var inte riktigt med i matchen från start men så småningom spelade vi upp oss. Period 2 och 3 tar vi över spelet och får utdelning. Vinst med 3-2, säger Täbys Maia Kollberg till Innebandymagazinet. 

Du var med och spelade fram till det avgörande målet hur gick det till?

– Fanny Virgin som är en offensiv spelande back kom springande i centerposition i full fart. Jag kom från höger hörn upp i banan och fick en pass som jag kunde passa på direkten som hon kunde slå in i öppet mål. 

Hur går tankarna inför dagens avgörande match?

– Vi tar match för match. Eftersom vi spelar ”bäst av två” kan man säga att matchen fortsätter där den slutade det vill säga en ledning med 3-2. Men det kommer vi inte tänka på utan vi kommer ge allt för att vinna idag. 

Vad tycker du om kvalsystemet upp till Allsvenskan?

– Tycker att ”bäst av tre” är ett mer rättvist och bättre system där varje match blir avslutad. 

Täby har ju redan ett lag i SSL har ni tillräckligt med material för ett Allsvenskt lag också?

– Täby är världens största innebandyförening med många duktiga spelare. Vi har en bra juniorverksamhet med många spelare på gång. Så ja vi kommer att klara oss bra i bägge serierna.


Det roligaste innebandyklippet någonsin

Kolla in straffen som gick helt fel från början till slut

Den här artikeln handlar om: