Foto: AC.Kårhag
Allsvenskt kval

SM-guldmedaljören kan skjuta Partille till Allsvenskan

ANNONS

Hur mycket kommer Partille spela på resultatet? "Vi kommer gå in för att vinna matchen"

Kvalet upp till Allsvenskan på damsidan är inne på sluttampen och idag avgörs det vilka sex lag som kommer att gå upp till Allsvenskan. Men det spelas bara fem matcher och på grund av en vakant plats kommer även den bästa kvalförloraren att få en allsvensk plats. 

FBC Partille har aldrig spelat i Allsvenskan men idag har man chansen att ta steget upp efter att man stod för en liten skräll när man besegrade Rönnby Västerås Ungdom i den första kvalmatchen. Partille vann Dam1an i Västsvenska medans Rönnby har spelat i Allsvenskan i alla år serien funnits. 

–  Det var en tuff match där Rönnby var väldigt fysiskt starka och det var ett högre tempo än i tidigare matcher. Matchbilden var också helt annorlunda än vad vi är vana vid. Vi kunde inte spela vårt ”finlir” på samma sätt som i tidigare matcher utan det var vår krigarinställning och vår lagmoral genom hela matchen som gjorde att vi fick med oss tre poäng, och en väldigt go känsla inför dagens avgörande, säger Linnie Ahlberg till Innebandymagazinet. 

Ahlberg leder poängligan i kvalet men så har hon ett SM-guld med Pixbo hemma i prisskåpet och mängder med rutin från spel högre upp i seriesystemet. 31-åringen gjorde comeback mitt under säsongen efter att haft ett sabbatsår efter att hon blivit mamma.  

– Det är väldigt roligt och känns väldigt bra att vara tillbaka. Att vara mamma är helt fantastiskt och något jag drömt om hela livet, men jag kände att jag tappade bort lite av Linnie och mina egna intresse i början av mammaledigheten. När jag kom tillbaka till innebandyn kände jag igen mig själv igen. Bara för att du blir mamma behöver du inte lägga allt annat åt sidan, om man kan kombinera mer saker av det man tycker om tror jag att man mår bättre. 

Hur går tankarna inför dagens avgörande match?

– Det är såklart pirrigt men jag har en bra känsla i kroppen. Det kommer förmodligen bli lika tufft som första mötet men vi är ett starkt lag som har haft samma mål sedan säsongen drog igång. Det ska bli sjukt kul att spela idag! 

Ni vann första matchen med 4-3 och går alltså upp till Allsvenskan om ni vinner eller om matchen slutar oavgjort. Men skulle ni förlora med två mål eller mer är det Rönnby som spelar kvar i Allsvenskan. Hur mycket kommer ni att spela på resultatet? 

–  Hmm… det är ingenting jag går och tänker på alls faktiskt. Vi kommer gå in för att vinna matchen, det är det viktigaste. Vinner vi så har vi gjort det vi ska och har vår givna plats i allsvenskan.


Det roligaste innebandyklippet någonsin

Kolla in straffen som gick helt fel från början till slut

Den här artikeln handlar om: