Strängnäs vann mot Onyx

Strängnäs avgjorde med fyra mål i tredje perioden

I två perioder hängde bortalaget Onyx hyggligt med i matchen mot Strängnäs. Men Strängnäs öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 9-4 (2-2, 3-1, 4-1) i matchen i Allsvenskan norra herr.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

Strängnäs hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 3-2 innan Onyx kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Strängnäs och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 5-3. Strängnäs tog kommandot även i tredje perioden. Laget gick upp till 6-3 innan Onyx reducerade.

Därefter handlade dock allt om Strängnäs och matchen slutade hela 9-4.

Ahmad Aldeeb gjorde tre mål för Strängnäs och totalt fyra poäng, Tim Lindgren stod för tre poäng, varav två mål och Anton Wettergren gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Resultaten i sista omgången betyder att Strängnäs slutar på åttonde plats i tabellen, och Onyx på elfte plats. Onyx åker ur serien.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Partille tog revansch på Strängnäs Storseger för Strängnäs – 12-6 mot Fristad Dålig första period sänkte Fagerhult Habo