Lillån IBK vann mot Craftstaden
Montage
Matchrapport

Tre poäng för Lillån IBK hemma mot Craftstaden

ANNONS

Lillån IBK vann mötet med Craftstaden hemma med 3-1 (1-0, 1-0, 1-1) på lördagen i Allsvenskan södra dam.

– Tycker att vi idag gör en stabil insats över 3 perioder. Detta var på förhand en tuff match för oss, Oskarshamn passar oss som lag inte så bra. Förra året så vann de enkelt mot oss. Jättenöjd med 3 poäng och lite saker som vi kan förbättra till nästa helg då vi möter Lockerud på bortaplan, tyckte Lillån IBK:s tränare Anders Granlund, efter matchen.

Craftstadens assisterande tränare Johan Magnusson:

– Vi gör en bättre match defensivt idag och skapar mer framåt, men har svårt att sätta dit våra lägen. Vi är minst lika bra, och jag tycker ändå att vi skapar så mycket att vi kan vinna matchen.

Segern var Lillån IBK:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Lillån IBK tog ledningen efter 4.16, genom Emma Holgersson Bruhn framspelad av Gry Norstedt. Efter 19.29 i andra perioden slog Jessica Carlsson till, framspelad av Lovisa Abrahamsson och gjorde 2-0. Efter 8.09 i tredje perioden ökade Lillån IBK på till 3-0 genom Joanna Hjelm.

Mathilda Zetterling reducerade förvisso, men närmare än 3-1 kom inte Craftstaden. Lillån IBK tog därmed en säker seger.

Craftstaden har haft en tuff start på serien och har bara två poäng efter fem spelade matcher. Lillån IBK har tolv poäng.

Lördag 19 oktober spelar Lillån IBK borta mot Lockerud/Mariestad 16.00 och Craftstaden mot Katrineholm hemma 14.00 i Oskarshamns Sporthall.

Matchrapporter: Tre poäng för Lillån IBK hemma mot Craftstaden Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK

Den här artikeln handlar om: