Alunda IBF vann mot Umeå Västra IF
Montage
Matchrapport

Elin Höglund i form när Alunda vann mot Umeå Västra IF

ANNONS

Alunda vann mot gästande Umeå Västra IF i Allsvenskan norra dam. 6-4 (1-0, 2-2, 3-2) slutade matchen på lördagen.

– Vi är väldigt nöjda med att ta hem tre poäng mot ett starkt pressande Umeå Västra! Det sista man kan säga är att Västra satt kvar på bussen då de visade upp sin höga 1-2-2 press direkt på bästa sätt. Riktigt nöjd att se att vi lyckades få ordning på att kunna spela oss ur den och skönt att gå till periodvila med 1-0. I andra går vi upp i en 3-1-ledning, men kommer lite efter i närkamperna och börjar jobba lite för mycket med klubborna på fel sätt och blir sedan straffade i i boxplay. I tredje perioden får vi till lugnet lite mer i anfallszon och lyckas göra mål i riktigt bra lägen med tanke på matchbilden. Som sagt riktigt nöjda med tre poäng och så skönt att vi idag fick träff i flera formationer, kommenterade Alundas tränare Daniel Söderström efter matchen.

Umeå Västra IF:s tränare Andreas Bäckström tyckte till om matchen:

– Tyvärr räcker vi inte hela vägen fram idag. Stundtals gör vi det okej, men vi är alldeles för ojämna matchen genom. Vi följer inte de direktiv som var uppsatta i matchen och de korrigeringar som vi väljer att göra. Men idag handlar det mycke om att vi inte tävlar, vinner väldigt få "andrabollar" och hamnar efter. Vi behöver tävla mer och det börjar på träningarna för att skapa goda vanor och jobba vidare med vissa delar i spelet.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Hanna Aho Heikkilä, Paulin Andersson, Fanny Blad och Sanna Oljemark, målen för Umeå Västra IF gjordes av Mimmi Eklund, Ebba Elenius, Clara Nilsson Persbo och Lina Nyby.

Alunda imponerar med tre segrar och två oavgjorda och 22–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Umeå Västra IF har två oavgjorda och tre förluster och 15–21 i målskillnad.

Umeå Västra IF har startat svagt och har bara tre poäng efter fem spelade matcher. Alunda har tio poäng.

Alunda tar sig an Nacka Wallenstam i nästa match borta lördag 19 oktober 13.30. Umeå Västra IF möter samma dag 16.00 Storvreta borta.

Matchrapporter: Elin Höglund i form när Alunda vann mot Umeå Västra IF Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda Jasmine Van der Veen och Ida Andersson-Weidenberg målgörare när Alunda förlorade

Den här artikeln handlar om: