IBF Västerås vann mot Kumla IBK

Klart nu: Kumla IBK åker ur serien efter ny förlust

Hela säsongen har varit tung för Kumla IBK. På lördagen blev det klart att laget åker ur division 1 mellersta herr efter ännu en förlust, 2-9 (2-5, 0-1, 0-3) borta mot IBF Västerås.

– Siffrorna speglar väl inte riktigt matchen som var rätt så jämn. Vi har väldigt svårt att sätta de lägen vi skapar. Att vi åker ur serien är ju naturligtvis tråkigt och svårt att summera det just nu utan vi får se till och försöka avsluta snyggt i vår sista match mot Borlänge hemma, tyckte Kumla IBK:s lagledare Björn Otter, efter matchen.

I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Kumla IBK med hela 11-5.

Det var hemmaseger nummer nio i rad för IBF Västerås.

I första perioden var det IBF Västerås som var starkast. Laget vann perioden med 5-2.

Efter 4.53 i andra perioden slog Andreas Wisén till, på pass av Joakim Rauhala och ökade ledningen för IBF Västerås. IBF Västerås fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-2. Målen i sista perioden gjordes av Isac Lindblad, Melker Jakobsson och Andreas Blom.

Noterbart är att Joakim Rauhala gjorde ett mål för IBF Västerås och totalt tre poäng.

För IBF Västerås gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i serien.

Nästa motstånd för IBF Västerås är Örebro SK IBK. Kumla IBK tar sig an IBF Borlänge hemma. Båda matcherna spelas lördag 12 mars 16.30.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Fem raka segrar för IBF Västerås – efter 5-4 mot Finspång IBF Västerås utklassade Ledberg på bortaplan