Örnsköldsvik IB vann mot Sundsvalls IBF

Utklassning när Örnsköldsvik IB besegrade Sundsvalls IBF i Skyttis Arena

Örnsköldsvik IB hade inga problem med Sundsvalls IBF i Allsvenskan norra dam, och vann hemma med utklassningssiffrorna 8-2 (0-0, 5-2, 3-0).

– Väl genomförd match från vår sida med tålamod i grejorna samt extra kul med många mål, kommenterade Örnsköldsvik IB:s tränare Tommy Häggström efter matchen.

Första perioden blev mållös. Örnsköldsvik IB var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 5-2.

Örnsköldsvik IB fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-2. Målen i sista perioden gjordes av Hanna Strandberg, Wilma Selin och Nova Ekedal.

Hanna Strandberg gjorde två mål för Örnsköldsvik IB och spelade dessutom fram till två mål och Frida Tjärnström stod för tre poäng, varav två mål.

Med två omgångar kvar är Örnsköldsvik IB på tredje plats i tabellen, medan Sundsvalls IBF är på fjärde plats.

Örnsköldsvik IB tar sig an RIG Umeå i nästa match hemma söndag 6 mars 15.00. Sundsvalls IBF möter samma dag 13.00 IBK Luleå borta.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF:s fina svit håller i sig efter 3-2 mot Örnsköldsvik IBF