Sirius vann mot KAIS Mora UIF

Sirius fortsätter att vinna – har nu tre raka segrar

Efter en tuff period har Sirius nu fått igång spelet. På söndagen mötte laget KAIS Mora UIF i IFU Arena i Allsvenskan östra dam och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget tre raka segrar. Segerresultatet mot KAIS Mora UIF blev 5-2 (1-1, 2-1, 2-0).

– Skönt att ta tredje raka! Vi har kontroll under stora delar av matchen men Mora är vassa på sina kontringar. Resultatmässigt är det jämnt i två perioder. Vi tar över spelet helt i sista och lyckas avgöra matchen. Vi skapar mycket och vi har bra energi och glädje i laget, kommenterade Sirius assisterande tränare Eva Klermyr.

Första perioden var jämn. KAIS Mora UIF inledde bäst och tog ledningen genom Hannah Kempendahl efter 18.10, men Sirius kvitterade genom Emma Svensson i slutet av perioden. Efter 2.40 i andra perioden slog Nike Gavatin till, framspelad av Stina Jonsson och gav KAIS Mora UIF ledningen.

Sirius Tilde Klermyr gjorde 2-2 efter 3.31 på pass av Klara Strömbeck.

Sirius gjorde också 3-2 efter 5.32 när Tilde Klermyr hittade rätt på nytt framspelad av Nova Forslund.

Sirius startade tredje perioden bäst och gick från 3-2 till 5-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Cissela Billock Rosqvist och Klara Strömbeck och avgjorde matchen.

Klara Strömbeck gjorde ett mål för Sirius och spelade dessutom fram till två mål.

Sirius nya tabellposition är åttonde plats, medan KAIS Mora UIF är på elfte plats.

Onsdag 9 februari 19.45 spelar Sirius hemma mot Åkersberga IBF.

Matchrapporter: Oavgjort för Katrineholm hemma mot Kais Mora UIF Karlstad IBF vinnare mot Kais Mora UIF i Svenska Cupen Omgång 2 Grupp D dam Frida Wennberg gjorde två mål när Alunda vann mot Kais Mora UIF Målfest för Åkersberga IBF hemma mot Sirius Åkersberga IBF ny serieledare efter 7-4 mot Kais Mora UIF