Kais Mora UIF förlorade mot Åkersberga IBF

Åkersberga IBF ny serieledare efter 7-4 mot Kais Mora UIF

Det blev 7-4 (2-1, 1-2, 4-1) borta när Åkersberga IBF vände och vann mot Kais Mora UIF i lördagens match. Därmed är laget serieledare i Allsvenskan östra dam, en poäng före Telge, efter 21 spelade matcher. Telge har dock en match mindre spelad. Kais Mora UIF ligger på nionde plats i tabellen.

– Stabil insats i en tuff bortamatch där många lag har haft problem under säsongen. Vi laborerade en del med formationerna för att testa inför kommande kval, tyckte Åkersberga IBF:s sportchef Andreas Berglind, efter matchen.

Vinsten mot Kais Mora UIF innebär att Åkersberga IBF har nio segrar i rad på bortaplan.

Första perioden var jämn. Kais Mora UIF inledde bäst och tog ledningen genom Elvira Collin efter 10.53, men Åkersberga IBF kvitterade genom Hanna Nordstrand. Och Åkersberga IBF hann också ta ledningen, genom Frida Nilsson. I andra perioden var det i stället Kais Mora UIF som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Åkersberga IBF hade övertaget i tredje perioden. Laget gick upp till 3-4 innan Kais Mora UIF kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Åkersberga IBF och till slut blev det seger, slutresultatet skrevs till 4-7.

Tilde Sandlund gjorde två mål för Åkersberga IBF och spelade fram till ett mål.

I sista matchen möter Åkersberga IBF Sirius hemma på lördag 12 mars 12.30.

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Storseger för Kalmarsund – 7-2 mot Åkersberga IBF IBK Lund avgjorde i tredje perioden mot Åkersberga IBF