Hagfors vann mot Nykvarn

Utklassning när Hagfors besegrade Nykvarn i Uddeholm Arena

Hagfors hade inga problem med Nykvarn i Allsvenskan västra dam, och vann hemma med utklassningssiffrorna 7-2 (2-1, 3-1, 2-0). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Nykvarn vann med 3-2.

– Det var en jämn match och vi hade svårt att få grepp om motståndet. De skapade en hel del, men det var vi som gjorde målen. Marginalerna vi haft emot oss tidigare i år hade vi med oss idag. Nu laddar vi för sexpoängsmatchen mot Fröjered på lördag, tyckte Hagfors tränare Thomas Eriksson, efter matchen.

Hagfors har skapat en skön vinnarkänsla i Uddeholm Arena. Segern mot Nykvarn betyder att laget har vunnit fem raka matcher på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Nykvarn inledde bäst och tog ledningen genom Elin Källström efter 6.45, men Hagfors kvitterade genom Ebba Gladh-Pettersson. Och Hagfors hann också ta ledningen, genom Felicia Nordh. Hagfors stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 2-1 till 5-1 på bara 5.56.

Nykvarn reducerade dock till 5-2 genom Elin Joonas med 02.11 kvar att spela. Hagfors fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-2. Målen i sista perioden gjordes av Klara Danielsson och Ebba Gladh-Pettersson.

Ida Brokvist gjorde ett mål för Hagfors och spelade dessutom fram till två mål.

Hagfors ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Nykvarn är på tolfte och sista plats.

Hagfors tar sig an Fröjered i nästa match borta lördag 12 februari 15.00. Nykvarn möter Västra Mälardalen hemma onsdag 9 februari 19.30.

Matchrapporter: 3-2 mot Bergs IK innebär första segern för Hagfors Fröjered vann enkelt hemma mot Hagfors Katrineholm segrare hemma mot Hagfors Klart nu: Hagfors åker ur serien efter ny förlust Skoghall tog hem mötet med Hagfors i Hammarö Arena