Skoghall vann mot Hagfors

Skoghall tog hem mötet med Hagfors i Hammarö Arena

Skoghall tog till slut hem segern mot Hagfors i matchen hemma i Hammarö Arena på onsdagen. Matchen i Allsvenskan västra/södra dam slutade 3-2 (0-1, 2-0, 1-1). Clara Svahn stod för Skoghalls avgörande mål 18.16 in i tredje perioden.

Hagfors tog ledningen efter 9.25, genom Sofie Andersson framspelad av Alice Stefansson.

Efter sex sekunder i andra perioden slog Wilma Persson till, på pass av Nora Pettersson och kvitterade för Skoghall.

Alva Ek gjorde dessutom 2-1 efter 12.31 framspelad av Amanda Gottebo.

10.37 in i tredje perioden nätade Hagfors Alva Danielsson på pass av Julia Du Puy och kvitterade.

Skoghall tog ledningen med 01.44 kvar att spela genom Clara Svahn på pass av Amanda Gottebo.

Skoghall har två segrar, en oavgjord och två förluster och 16–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hagfors har fem förluster och 13–33 i målskillnad. Det här var Skoghalls sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hagfors femte uddamålsförlust.

Med fyra omgångar kvar är Skoghall på tredje plats i tabellen, och Hagfors är på åttonde plats.

I nästa omgång har Skoghall Västerås IBS borta i Mälarenergi Arena (Västerås), söndag 19 februari 13.00. Hagfors spelar hemma mot Lockerud/Mariestad lördag 18 februari 14.00.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5