Hagfors förlorade mot Lockerud/Mariestad

Klart nu: Hagfors åker ur serien efter ny förlust

Hela säsongen har varit tung för Hagfors. På lördagen blev det klart att laget åker ur Allsvenskan västra/södra dam efter ännu en förlust, 0-3 (0-1, 0-2, 0-0) hemma mot Lockerud/Mariestad. Laget är helt utan seger i serien.

Lockerud/Mariestads tränare Mickael Fredriksson:

– En stark laginsats från start till mål, vi får verkligen bekänna färg och vi är otroligt nöjda med hur vi bemöter matchen. Starkt att vinna på bortaplan och vi sätter oss i ett bra läge inför avslutningen på serien.

Lockerud/Mariestad tog ledningen efter 8.18, genom Wilma Lundin framspelad av Alma Bäckstedt.

I andra perioden var Lockerud/Mariestad starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom mål av Jennifer Wirén och Alva Svensson.

Tredje perioden blev mållös, och Lockerud/Mariestad höll i sin 3-0-ledning och vann.

Hagfors har fem förluster och 10–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Lockerud/Mariestad har tre vinster, en oavgjord och en förlust och 28–14 i målskillnad.

Matchresultatet innebär att Lockerud/Mariestad ligger kvar på andra plats.

I nästa match, lördag 25 februari, har Hagfors Katrineholm borta i Duveholmshallen 14.30, medan Lockerud/Mariestad spelar hemma mot Västerås IBS 16.00.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Endre vände underläge till seger