Sätra förlorade mot Onyx

Äntligen seger för Onyx mot Sätra

Det blev sex förluster i rad för Onyx i Allsvenskan norra herr. Men borta mot Sätra kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Gavlehov Arena slutade 4-5 (1-1, 1-2, 2-1, 0-1) efter förlängning.

Viktor Palm stod för Onyx avgörande mål 2.54 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Onyx inledde bäst och tog ledningen genom Alexander Eriksson efter 12.03, men Sätra kvitterade genom Fredrik Björkman i slutet av perioden. Efter 8.11 gjorde Onyx 1-2 genom Alexander Rooslien.

Sätra kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Oskar Flybring efter 12.18 i andra perioden.

Onyx tog ledningen med 2-3 genom Emil Söderström efter 16.55. 1.47 in i tredje perioden slog Sätras Fredrik Björkman till åter igen framspelad av Marcus Hedman och kvitterade för Sätra.

Efter 3.21 nätade Oskar Flybring på nytt på pass av William Johansson och gav Sätra ledningen.

8.33 in i perioden nätade Onyx Alexander Eriksson ännu en gång framspelad av Viktor Palm och kvitterade för Onyx.

I förlängningen tog det 2.54 innan Onyx också avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Viktor Palm.

Noterbart är att Onyx Viktor Palm stod för tre poäng, varav ett mål. Dessutom att Sätras Oskar Flybring gjorde två mål och totalt tre poäng.

Det här betyder att Sätra är kvar på tolfte och sista plats, och Onyx stannar på elfte plats, i tabellen.

Nästa motstånd för Sätra är Salem. Lagen möts lördag 12 februari 14.00 i Gavlehov Arena. Onyx tar sig an Gävle GIK hemma söndag 13 februari 16.00.

Matchrapporter: Målfest för IBF Västerås hemma mot Onyx Solfjäderstaden vann borta mot Onyx Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Onyx Skälby ny serieledare efter 8-5 mot Onyx Seger för Berg på hemmaplan mot Onyx