Linköping IBK vann mot Kumla IBK

Efter förlustsviten: Seger igen för Linköping IBK – 4-2 mot Kumla IBK

Fem förluster i rad i Allsvenskan västra dam fick räcka. Hemma mot Kumla IBK bröts den tuffa sviten för Linköping IBK. Det blev 4-2 (1-1, 1-1, 2-0) i matchen på söndagen.

Kumla IBK:s tränare Andreas Nordh tyckte till om matchen:

– Vi förlorade en match där vi kändes som det bättre laget, tre av deras fyra mål är skitmål som släpper in. Vi är för ineffektiva på att göra mål, med två mål vinner man sällan en innebandymatch. Efter bara två träningspass efter ett coronauppehåll så märks det att allt inte sitter.

Första perioden var jämn. Linköping IBK inledde bäst och tog ledningen genom Rebecka Åblad efter 9.26, men Kumla IBK kvitterade genom Celine Liljequist bara två minuter senare. Efter 5.14 gjorde Linköping IBK 2-1, åter igen genom Rebecka Åblad.

Kumla IBK kom tillbaka, och gjorde 2-2 genom Alva Stockhult med 04.18 kvar att spela i andra perioden. I tredje perioden var Linköping IBK starkast och gick från 2-2 till 4-2 genom mål av självmål och Josefine Jylltorp och avgjorde matchen.

Noterbart är att Linköping IBK:s Sara Svensson hade tre assists.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Linköping IBK på tionde plats och Kumla IBK på elfte plats.

Nästa motstånd för Linköping IBK är Rönnby U. Kumla IBK tar sig an Nykvarn hemma. Båda matcherna spelas lördag 12 februari 16.00.

Matchrapporter: Rönnby U tvingas till kval trots seger mot Kumla IBK Lockerud/Mariestad vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Linköping IBK Natalie Hansson tvåmålsskytt för Linköping IBK i segern mot Nykvarn Kumla IBK vände underläge och vann Segerraden förlängd för Fröjered – besegrade Linköping IBK