Kalmarsund vann mot Lindome
Montage
Matchrapport

Målfest för Kalmarsund hemma mot Lindome

ANNONS

Det blev en riktig storseger för Kalmarsund mot Lindome hemma i Allsvenskan södra dam. Matchen slutade 9-1 (2-0, 2-1, 5-0).

– Efter en lite trevande start och en jämn första period tar vi över mer och mer. Lindome spelar kompakt framför eget mål och gör det svårt för oss men under andra halvan får vi valuta för vårt presspel då vi börjar springa ifrån. I tredje perioden spelar vi med full kontroll och resultatet är talande för matchbilden, kommenterade Kalmarsunds tränare Viktor Sheffield.

Lindomes tränare Daniel Welin tyckte till om matchen:

– De första två perioderna gör vi det bra. Vi vinner skotten och skapar chanser för ytterligare mål framåt. Tyvärr tappar vi det i sista. Kalmar är ett otroligt bra lag och när de går ner på folk så är de numret större för alla lag i serien. Givetvis är vi besvikna på att vi bjuder på några tavlor i slutet så resultatet drar iväg. Vi tar med oss första två perioderna och jobbar vidare med den prestationen till kommande matcher.

I och med detta har Kalmarsund hela 13 raka segrar.

I början av matchen var Kalmarsund starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Molly Sturesson och Ida Samuelsson. Det var bara början för Kalmarsund. Kalmarsund gjorde två snabba mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0 efter mål av Ellen Gunnarsson och Karen Farnes.

Lindome reducerade dock till 4-1 genom Jonna Karlsson efter 19.42. Kalmarsund fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av Ida Samuelsson, Karen Farnes, Josefin Nyberg, Julia Zachrisson och Isabel Aravena.

Julia Zachrisson gjorde ett mål för Kalmarsund och spelade dessutom fram till två mål, Karen Farnes stod för tre poäng, varav två mål och Josefin Nyberg gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Det här betyder att Lindome ligger på sjätte plats i tabellen, och att Kalmarsund leder serien.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 29 januari. Då möter Kalmarsund IBK Göteborg i KIFAB Arena 16.00. Lindome tar sig an Hovslätt hemma 14.00.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: