Bele Barkarby förlorade mot Alunda

Alunda fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar

Det går fortsatt bra för Alunda i Allsvenskan östra dam. På lördagen mötte laget Bele Barkarby i Jakobsbergs Sporthall och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Bele Barkarby blev 4-2 (1-0, 2-2, 1-0).

– Alltid skönt att vända hem med en seger och tre poäng. Jag tycker tjejerna gjorde en riktigt stabil insats och förde matchen där Bele gärna drog ner på tempot. Men vi lyckades ändå med att hålla oss till vårt spel och sliter hårt matchen igenom. En rättvis seger, kommenterade Alundas tränare Daniel Eriksson.

Alunda tog ledningen efter 4.28, genom Elin Höglund framspelad av Anna Mattsson. Alunda gjorde 0-2, åter igen genom Elin Höglund efter 56 sekunder i andra perioden.

Bele Barkarby reducerade dock till 1-2 genom Alexandra Svensson Wallin tidigt i och gav visst liv till matchen igen.

Alunda tog ledningen med 1-3, åter igen genom Elin Höglund efter 6.26.

Bele Barkarby gjorde 2-3 genom Johanna Turesson med 04.52 kvar att spela. 13.49 in i tredje perioden nätade Alundas Jonna Westerholm på pass av Elin Höglund och ökade ledningen för Alunda. Det fastställde slutresultatet till 2-4.

Alundas Elin Höglund stod för fyra poäng, varav tre mål.

Bele Barkarby ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Alunda ligger på sjätte plats.

Nästa motstånd för Bele Barkarby är Storvreta. Lagen möts torsdag 27 januari 19.30 i Sporthallen. Alunda tar sig an Tyresö Trollbäcken hemma lördag 29 januari 16.00.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda Jasmine Van der Veen och Ida Andersson-Weidenberg målgörare när Alunda förlorade Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC